Amazon už od roku 2022 připravuje zbrusu nový seriál, který bude zasazen v kyberpunkovém světě legendárního Blade Runnera (1982). Na chystaný titul jménem Blade Runner 2099 dohlíží jakožto producent i sám režisér Ridley Scott, který nám letos nadělí pokračování Gladiátora. Natáčení mělo začít už minulý rok v létě v severoirském Belfastu, nicméně následně udeřila stávka scenáristů, kvůli které musela být hlavní část produkce odložena až na jaro 2024. Nové roční období se k nám však už pomalu blíží, tudíž je otázkou, zda tyto plány pořád platí.

Inu, částečně. První klapka skutečně padne na jaře, přesněji někdy během dubna, nicméně v Belfastu se nakonec natáčet nebude. Server Deadline hlásí, že produkce se přesouvá do našich luhů a hájů. Natáčení by tak mělo odstartovat v Praze. 

Došlo také ke změně režiséra. Původně to vypadalo, že první dvě epizody zrežíruje Jeremy Podeswa, který natáčel pro slavné série jako Dexter (2006), Tudorovci (2007) a Hra o trůny (2011).

Server ale hlásí, že ho nakonec musel nahradit Jonathan van Tulleken. Ten zas natáčel pro seriály jako Misfits: Zmetci (2009) a Top Boy (2011), zrežíroval také první dvě epizody skvěle vyhlížející série Šógun, která se na Disney+ objeví už tento týden. Filmař bude zároveň zastávat úlohu výkonného producenta. Stále není známo, o čem přesně bude série vyprávět, první řada by ale podle všeho měla obsahovat 10 epizod. 

Showrunnerkou a hlavní scenáristkou je Silka Luisa, která v roce 2022 na službě Apple TV+ uvedla svůj seriál Dívka, která se třpytila s Elisabeth Moss v hlavní roli. Dále na scénáři pracoval i Tom Spezialy, který je zas jedním z tvůrců seriálu Ash vs Evil Dead (2015).

Datum premiéry zatím neznáme, ale nejdříve by to mělo být až někdy v roce 2025. Seriál by měl být uveden na službě Prime Video.