I přestože studio Amazon se v poslední době se svými seriály Kolo času a Pán prstenů: Prsteny moci především zaměřuje na žánr fantasy, taktéž se upsalo k přípravě seriálového spin-offu jedné z nejslavnějších sci-fi všech dob. Blade Runner Ridleyho Scotta z roku 1982 se stal milovanou filmovou klasikou, která dodnes uchvacuje diváky po celém světě. V roce 2017 na film následně vzniklo nepřímé pokračování s názvem Blade Runner 2049, o které se postaral Denis Villeneuve. A i přestože snímek v kinech příliš peněz nevydělal, obecně se dočkal pozitivních ohlasů. A přesně na tento film chystá Amazon tentokrát přímé pokračování ve formě nadcházejícího seriálu, který už navíc patrně dostal svůj oficiální název: Blade Runner 2099. 

Jak už může být z názvu patrné, seriál se bude odehrávat 50 let po událostech filmu Blade Runner 2049. K celému projektu je navíc upsaný i sám Ridley Scott, který je jedním z hlavních producentů. Momentálně by se k údajně desetidílnému seriálu měl psát scénář. Na konci podzimu minulého roku Scott oznámil, že scénář k pilotní epizodě je již hotov, ovšem dodnes neprozradil, co přesně nás v seriálu všechno čeká. Slavný režisér taktéž projevil zájem o natočení několika epizod, ovšem zatím není jisté, zda se tak skutečně stane. Jednou z hlavních scénáristek je každopádně Silka Luisa, která je například showrunnerkou nadcházejícího mysteriózního krimi thrilleru s Elisabeth Moss, jenž nese název The Shining Girls. Amazon se však údajně ještě poohlíží po dalších scénáristech, kteří by se k projektu mohli upsat. 

Lze vcelku bezpečně předpokládat, že připravovaný seriál představí celou řadu zcela nových postav, přičemž nikdo z předešlých dvou dílů by se vrátit neměl. Tak doufejme, že se s tím Amazon úspěšně popere. Na základě dalšího slavného Scottova filmu vzniká i seriálová verze Vetřelce, kterou si vzal na starost Noah Hawley, tvůrce povedeného seriálu Fargo. Ta však vzniká pod dohledem stanice FX.

Ocenili byste seriál ze světa Blade Runnera?