Hraná série Ahsoka, kterou příští rok uvidíme v nabídce streamovací služby Disney+, se už zhruba tři týdny nachází ve fázi produkce, a tak mnozí fanoušci čekali, že během právě probíhající akce Star Wars Celebration v americkém Anaheimu uslyší celou řadu detailů. Nakonec ale za zdi budovy, v níž se akce koná, pronikly převážně jen bližší informace o obsazení a některých postavách, s nimiž se v sérii setkáme.

Není žádným tajemstvím, že samotnou Ahsoku Tano hraje Rosario Dawson, která si bývalou rytířku Jedi zahrála už v seriálech Mandalorian a The Book of Boba Fett. Nějakou roli dostala také Mary Elizabeth Winstead. Dlouho se ale spekuluje o tom, že se v sérii objeví i Anakin Skywalker v podání Haydena Christensena, dále Ezra Bridger, hlavní hrdina animovaného seriálu Star Wars: Povstalci, nebo velkoadmirál Thrawn, slavná literární postava a jeden z ústředních padouchů Povstalců. Ahsoku koneckonců připravuje Dave Filoni, který stál u zrodu nejen Mandaloriana a seriálu Star Wars: Klonové války, ale také Povstalců.

O účasti nebo neúčasti Anakina, Ezry a Thrawna bohužel oficiálně stále nic nevíme, alespoň ale bylo potvrzeno, že si Natasha Liu Bordizzo skutečně zahraje mladou Mandalorianku Sabine Wren, kterou také známe už ze seriálu Star Wars: Povstalci. Z něj se navíc do Ahsoky přestěhoval svérázně ozvučený astromechanický droid C1-10P, známý spíše pod jménem Chopper. Chopper se přitom na poli hraných seriálů a filmů neobjeví poprvé, už měl totiž cameo ve snímku Rogue One: Star Wars Story, dá se však očekávat, že v Ahsoce dostane o poznání víc prostoru.

Mimochodem, když už jsme zmínili to pole hraných filmů a seriálů, za zmínku stojí ještě jedna spíše zákulisní změna. Sestavu výkonných producentů seriálu Mandalorian rozšířil v souvislosti s nedávno odhalenou třetí sezónou Rick Famuyiwa, jenž se postaral už o scénář a režii dvou epizod první série. V první řadě má ale na svědomí epizodu The Believer z druhé sezóny, která je považována za jeden z nejlepších dílů celého seriálu. Věříme, že těm, kteří ho již viděli, stačí říct „Bill Burr a imperiální jídelna”, aby hned věděli, o jakou epizodu se přesně jedná.