Ne že by někdo mohl pochybovat o tom, zda se seriál Mandalorian ze světa Star Wars dočká třetí sezóny, ale nyní je vše oficiální. Společnost Lucasfilm během akce Star Wars Celebration v americkém Anaheimu potvrdila vývoj další řady úspěšného seriálu, v níž se samozřejmě vrátí jak titulní Mandalorian, vlastním jménem Din Djarin, tak jeho chráněnec Grogu alias Baby Yoda. Stejně samozřejmé je pak uvedení v rámci služby Disney+.

Každý, kdo sledoval události série The Book of Boba Fett, má nejspíš jasno, v jakém bodě může třetí sezóna začít a kde se hlavní postavy nachází. To proto, že nemalá část nedávno uvedené série, která je také k dostání jen přes Disney+, spíš než příběh Boby Fetta rozvíjela příběh Mandaloriana, a to krátce po událostech druhé řady. Chystaná sezóna nás každopádně zavede třeba na planetu Mandalore, jíž už dobře znají ti, kteří mají za sebou animovaný seriál Star Wars: Klonové války.

Třetí sezóna seriálu Mandalorian odstartuje na Disney+ během února/februára 2023 a stále na ni dohlíží osvědčené duo Dave Filoni a Jon Favreau. V hlavní roli Mandaloriana se opět objeví Pedro Pascal a s ohledem na návštěvu Mandaloru se vrátí také Katee Sackhoff, představitelka mandalorianky Bo-Katan Kryze z animovaných seriálů Klonové války a Star Wars: Povstalci, stejně jako z druhé sezóny Mandaloriana.

Návštěvníkům Star Wars Celebration byl dokonce ukázán teaser, který se volně na internetu prozatím nemá objevit. I když nahrávek od návštěvníků samozřejmě koluje celá řada, takže Lucasfilm může teaser zrovna tak vydat oficiálně. Video v každém případě potvrdilo návrat Greefa Kargy v podání Carla Weatherse a Omida Abtahiho jako doktora Pershinga. Také nabídlo pohled na samotný Mandalore, přítomnost mandalorianských komand a několik dalších překvapení a zajímavostí.