Před několika dny bylo oficiálně oznámeno zahájení produkce série Ahsoka ze světa Star Wars, která se objeví na Disney+ v průběhu roku 2023. V souvislosti s celým projektem se přitom v posledních měsících často objevily různé spekulace spojené s obsazením. Podle různých drbů a dosud nepotvrzených zpráv máme počítat třeba s Natashou Liu Bordizzo v roli Mandalorianky Sabine Wren z animovaného seriálu Star Wars: Povstalci, Haydenem Christensenem opět v úloze Anakina Skywalkera nebo s Larsem Mikkelsenem jako nejen hlasem, ale i tváří velkoadmirála Thrawna.

S jistotou ale vlastně víme jen to, že Rosario Dawson znovu hraje samotnou Ahsoku Tano, stejně jako v seriálu Mandalorian a v sérii The Book of Boba Fett. A nyní máme k dispozici další jistotu - v chystané sérii o bývalé učednici Anakina Skywalkera se opravdu objeví herečka Mary Elizabeth Winstead. O její účasti se neoficiálně hovořilo už na začátku roku zásluhou serveru Collider, až nyní je ale vše oficiální díky rozsáhlému článku magazínu Vanity Fair, který se zaměřuje na minulost, současnost i budoucnost Star Wars seriálů a sérií určených pro Disney+.

Redakci Vanity Fair účast Winstead potvrdil její manžel Ewan McGregor, který pro změnu hraje Obi-Wana Kenobiho ve stejnojmenné sérii, která startuje už na konci příštího týdne. „Moje partnerka Mary pracuje na té Star Wars sérii s Rosarií a brzy začne. Náš malý chlapec se narodil do téhle masivní Star Wars rodiny. Buď to přijme, nebo půjde vyloženě jinou cestou. Nevím. Možná z něj bude Trekkie!” Těmito slovy McGregor rozvedl otázku přetrvávajícího a zásluhou chystané série plně obnoveného vlivu Star Wars na jeho život. Tím také definitivně potvrdil, koho ještě v sérii Ahsoka s jistotou uvidíme.

Zbývá otázka, koho si Mary Elizabeth Winstead zahraje. To ještě nevíme, detaily o příběhu série jsou pro tuto chvíli přísně střeženým tajemstvím, máme však jeden tip vycházející z předpokladu, že se Ahsoka setká s velkoadmirálem Thrawnem. Pod ním jednu dobu sloužila imperiální komodorka Karyn Faro, která hrála velkou roli v knihách Thrawn, Thrawn: Spojenectví a Thrawn: Velezrada od Timothyho Zahna.

Dalo by se říct, že chisský taktický génius byl mentorem Faro, přičemž její osud po událostech Velezrady dosud neznáme. Snad ale můžeme prozradit, že se na konci knihy z roku 2019 dočkala zásluhou svých schopností a Thrawnova doporučení povýšení do čela jedenácté flotily. Jestli se tedy na hraném seriálovém poli má objevit Thrawn, rozhodně by dávalo smysl, aby se vrátila i Faro, jedna z nejzajímavějších a paradoxně nejsympatičtějších postav ze Zahnovy knižní trilogie. Winstead by na ni typově určitě pasovala, až čas ale ukáže, jestli máme pravdu.

Dave Filoni, který má sérii Ahsoka na starosti, také magazínu Vanity Fair prozradil, že sérii vnímá spíše jako pokračující příběh, potažmo jako něco, co směřuje k určitému cíli, místo aby šlo o kolekci menších, spíše uzavřených dobrodružství. Filoni je ale zároveň někdo, kdo po vzoru samotného George Lucase příliš nedbá na příběhy a soudržnost ostatních médií se značkou Star Wars. Zatímco větší část společnosti Lucasfilm stále usiluje o udržení představy jednoho celistvého Star Wars kánonu, Filoni už do celé věci párkrát hodil vidle přepsáním některých událostí známých z knih a komiksů, protože se mu to zrovna hodilo kvůli příběhu Mandaloriana nebo animovaného spin-offu The Bad Batch. Je tedy otázka, jak by s postavou, jakou je nyní Faro, vůbec naložil a zda by její dosavadní příběh zachoval.