Loni v zimě vyšlo najevo, že televizní síť Starz připravuje další podívanou ze světa seriálu Spartakus (2010), s nímž jsme se vydali drsného světa gladiátorských zápasů. Natáčení připravované série jménem Spartacus: House of Ashur, která nabídne 10 epizod, nedávno odstartovalo na Novém Zélandu.

A nyní konečně známe i hlavní hereckou sestavu. Jak už může být z názvu zřejmé, v prví řadě se vrací Nick E. Tarabay, který opět ztvární padoucha Ashura. Chystaný seriál totiž nebude tradičním pokračováním. Zavede nás do alternativní dějové linky, ve které Ashur nezemře na hoře Vesuv, ale místo toho dostane darem školu gladiátorů, kterou dříve vlastnil Batiatus, za to, že Římanův pomohl zabít Spartaka a ukončit tak povstání otroků. A kdo další se ještě k hercovi připojí? 

V seriálu se nám představí Graham McTavish (Rod Draka) jako Korris, bývalý gladiátor, který v Ashurově aréně cvičí další gladiátory. Tenika Davis (Saw 6) ztvární Achillii, ženskou gladiátorku, která to chce natřít svým mužským protějškům. Jamaica Vaughan (800 slov) si zahraje Hilaru, mladou domácí otrokyni, která je hluboce zamilovaná do Ashura. Do ní zas bude zakoukaná další otrokyně jménem Messia, kterou ztvární Ivana Baquero (Faunův labyrint).

Jordi Webber (Vyber lásku) se představí jako drzý a svéhlavý gladiátor jménem Tarchon. Charismatická Claudia Black (Farscape) si zahraje političku jménem Cossutia, která Ashura příliš v lásce nemá a dychtí po jeho pádu. India Shaw-Smith (Lovci duchů) si zahraje její dceru Viridii. A pak je zde ještě Leigh Gill (Joker), který se představí jako Satyrus, gladiátor z konkurenční školy. 

Fanoušky by také mohlo potěšit, že k chystanému novému seriálu se vrátí i Steven S. DeKnight, jeden z tvůrců původní série, který se opět ujme otěží výkonného producenta a showrunnera. Zatím však není známo, kdy přesně se seriálu dočkáme.

Gladiátorské pokoukání nám každopádně zajistí jak seriál Those About to Die, tak i pokračování legendárního Gladiátora od Ridleyho Scotta, jemuž nedávno vyšel první trailer.