Už příští týden bude premiérovat zbrusu nový seriál služby Peacock jménem Those About to Die, se kterým se vrátíme zpět v čase do období krutých gladiátorských zápasů. Na světě tak máme další oficiální trailer, který si můžete pustit výše.

Jak už nějaký čas víme, příběh si posvítí na neprozkoumanou stránku starověkého Říma během roku 79 n. l. Jednou z předních postav se stává císař Vespasián (Anthony Hopkins), zakladatel flaviovské dynastie, který se snaží ovládat dav pomocí gladiátorských her. Protože lidé předně touží vidět dvě věci: krev a řádně zábavnou hru na život a na smrt.

Seriál by nám tak měl představit různorodé postavy ze všech částí římské společnosti, které se střetávají na křižovatce sportu a politiky starověkého světa, jednu z nich si zahraje i Iwan Rheon (Hra o trůny), jenž ztvární zločineckého vůdce Tenaxe.

Chystaná podívaná bude vycházet ze stejnojmenné knihy z roku 1958, kterou napsal Daniel P. Mannix, ta častokrát velice podrobně popisuje brutalitu gladiátorských her. Pořád to vypadá až moc naleštěně, ale třeba nás čeká příjemné překvapení. 

Showrunnerem a hlavním scenáristou se stal Robert Rodat, který byl nominován na Oscara za scénář ke slavnému válečnému filmu Zachraňte vojína Ryana (1998). Napsal také známé filmy jako Patriot (2000) a Kursk (2018).

O režii jednotlivých epizod se postarali Marco Kreuzpaintner (Krabat: Čarodějův učeň) a Roland Emmerich (Moonfall).

Dále hrají Sara Martins, Tom Hughes, Rupert Penry-Jones, Gabriella Pession, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Dimitri Leonidas, Jojo Macari, Felix Lampert a Mia McGovern Zaini.

Na službě Peacock od 18. 7. 2024, stále ale není jasné, jak to vlastně bude s premiérou u nás. Jelikož jde o Peacock, tak seriál by mohl uvést SkyShowtime, ve hře je ale i Prime Video. Tak uvidíme.