Seriál Percy Jackson and the Olympians se nachází v postprodukci více než pět měsíců, tudíž by nám Disney už mohl nadělit nějaký další oficiální trailer. Jeho zveřejnění už může každopádně předznamenávat nově vydaný plakát, který si můžete prohlédnout níže.

Plakát je to však poměrně skromný, nachází se na něm pouze oranžová látka s logem tábora polokrevných, přičemž ve spodní části je ještě řecká vojenská přilba s typickým chocholem. Zmíněným táborem se už každopádně chlubil i teaser trailer z minulého podzimu, ovšem od té doby jsme z chystané seriálové adaptace slavné knižní série Ricka Riordana nic neviděli. Je možné, že se to v následujících týdnech změní?

Inu, doufejme. Oficiální datum premiéry zatím stále neznáme, ale už nějakou dobu se šušká o tom, že Disney plánuje seriál vydat někdy na začátku roku 2024. Jelikož natáčení skončilo na začátku letošního února, tedy dlouho před začátkem stávky scenáristů a nyní i herců, první řada by se tak opozdit neměla. Tedy snad. 

Dobrou zprávou je, že seriál chválil i sám Rick Riordan, což zní rozhodně nadějně, protože z filmových adaptací z let 2010 a 2013 naopak nadšený vůbec nebyl. První sezóna by měla zadaptovat veškeré podstatné události ze Zloděje blesku, prvního dílu celé knižní série. Autor taktéž věří, že seriál bude pokračovat i skrze druhou řadu, která však zatím oznámená není. O jejím osudu pravděpodobně rozhodne až sledovanost první sezóny.

Statečného syna boha Poseidona ztvární Walker Scobell (Projekt Adam), jehož výběr byl podle Riordana trefou do černého. Chybět nebudou ani Percyho parťáci. Satyra Grovera ztvární Aryan Simhadri (Zázračný wrestler) a Annabeth Chase zas Leah Jeffries (Bestie). 

Dále se v první řadě objeví Toby Stephens jako Poseidón, Jay Duplass jako Hádes, Timothy Omundson jako Héfaistos, skladatel Lin-Manuel Miranda jako Hermés, Jason Mantzoukas jako Dionýsos a již zesnulý Lance Reddick jako Zeus. Pokud by druhá řada skutečně vznikla, role olympského vládce by se tak musel ujmout někdo jiný.

Mezi další hvězdy patří také Megan Mullally jako fúrie Alecto, Glynn Turman jako kentaur Cheirón, Olivea Morton jako Nancy Bobofit, Charlie Bushnell jako Hermův syn Luke Castellan, Dior Goodjohn jako dcera Area Clarisse La Rue a Virginia Kull a Timm Sharp jako Percyho matka Sally Jackson a otčím Gabe Ugliano

Showrunnery celého seriálu jsou výše zmíněný Riordan a Jonathan E. Steinberg (Pod černou vlajkou). Pilotní díl zrežíroval James Bobin (Dora a ztracené město).