Už nějaký ten pátek víme, že Disney+ připravuje seriálovou adaptaci slavné série fantasy knih od Ricka Riordana, které vyprávějí o dobrodružstvích chlapce Percyho Jacksona, syna řeckého boha moří Poseidona. Informace o novodobé adaptaci, která ponese název Percy Jackson and the Olympians, k nám dorazila už v roce 2020, nicméně od té doby jsme se žádných dalších pořádných novinek nedočkali. Disney+ ale nedávno konečně oznámil, že přípravy na seriál jsou hotové, tudíž samotná produkce by mohla v následujících měsících konečně začít. První série by měla zadaptovat počáteční díl z knižní série, kterým byl Zloděj blesku z roku 2009. Percy v ní bude obviněn z toho, že údajně ukradl jeden z blesků olympského vládce Dia. On a jeho přátelé proto dostanou jen deset dní na to, aby onen blesk našli a vrátili. V rámci toho je čeká dobrodružství, které by jim mohl leckterý antický hrdina závidět. 

Knižní série se již dočkala i filmového zpracování. A to ve formě snímků Percy Jackson: Zloděj blesku z roku 2010 a Percy Jackson: Moře nestvůr z roku 2013. Ani jedna adaptace se však příliš vřelého hodnocení od kritiků a diváků nedočkala. Fanoušci si především stěžovali na to, že obě adaptace nerespektovaly dějství z původních knih, od kterých hodně odbočovaly. Ani sám autor Rick Riordan nebyl z filmového zpracování příliš nadšený. A i přestože Moře nestvůr v kinech vydělalo přes dvojnásobek svého rozpočtu, celá filmová série byla nakonec poslána ke dnu. Nyní tak fanoušci doufají, že jim nadcházející Disney+ seriál konečně spraví chuť. Je rozhodně výhoda, že se bude jednat o seriálovou adaptaci, samotný děj tak bude mít víc prostoru a času na to, aby zahrnul mnohé knižní události. 

A kdo se o celý seriál vůbec postará? Pilotní díl zrežíruje britský filmař James Bobin. Ten je například zodpovědný za režii snímků jako Alenka v říši divů: Za zrcadlem a Dora a ztracené město. Na scénáři k pilotnímu dílu pracoval sám Rick Riordan, pomáhal mu s tím i Jon Steinbeck, který bude na seriál taktéž dohlížet jako jeden z výkonných producentů. Této role se ještě zhostí například Rebecca Riordan, Bert Salke, Monica Owusu-Breen a Jim Rowe. Oficiální datum premiéry ještě neznáme, stejně tak zatím nevíme, koho všechno v seriálu uvidíme. Ale dočkejme času!