Jestliže se považujete za fanoušky magického realismu, možná už vám padl do rukou román Sto roků samoty z roku 1967, který je zřejmě nejznámějším dílem kolumbijského spisovatele Gabriela Garcíi Márqueze.

Kniha vypráví o sedmi generacích rodu Buendíů, který žije ve fiktivním jihoamerickém městečku Macondo. A pokud jste román četli, tak asi moc dobře víte, že je nutné u něho dávat opravdu dobrý pozor, protože čtenář se může v oné záplavě velice podobných jmen jednotlivých Buendíů snadno ztratit. I tak se ale jedná o velice poutavé a zábavné čtení, které za sebe velice doporučuji.

A nyní k tomu hlavnímu. Netflix chystá seriálovou adaptaci, na kterou už vyšla první krátká upoutávka. Podívat se na ni můžete výše. 

Podle oficiálního popisu vstoupili José Arcadio Buendía (Marco González) a Úrsula Iguarán (Susana Morales) proti vůli svých rodičů do svazku manželského, opouštějí svou vesnici a vydávají se na dlouhou cestu za hledáním nového domova.

Jejich cesta v doprovodu přátel a dobrodruhů vyvrcholí založením města jménem Macondo na břehu řeky. Města, které bude zmítané šílenstvím, nemožnými láskami, krvavou válkou a strachem z hrozné kletby, která rod Buendíů odsuzuje na sto roků samoty. 

O režii jednotlivých epizod se postarali Alex García Lópe (Daredevil, Zaklínač) a Laura Mora (Zelená hranice).

Dále hrají Claudio Cataño (Aureliano Buendía jako dospělý), Jerónimo Barón (Aureliano Buendía jako dítě), Leonardo Soto (José Arcadio), Ella Becerra (Petronila), Carlos Suaréz (Aureliano Iguarán), Moreno Borja (Melquiades), Santiago Vásquez (dospívající Aureliano Buendía).

Netflix seriál uvede někdy během letošního roku.