Na jaře roku 2019 postihl francouzskou katedrálu Notre-Dame, slavnou středověkou památku, která zároveň patří mezi nejznámější symboly Paříže, velký požár. A i přestože byl oheň eventuálně uhašen, jeho následky zanechaly katedrálu ve stavu, ve kterým jí hrozilo naprosté zhroucení.

Samotná událost tak přirozeně upoutala pozornost celého světa, tudíž asi nebude divu, že došlo i k jejímu zfilmování. Už příští měsíc se tak dočkáme nového seriálu od Netflixu z francouzské produkce, který jednoduše ponese název Notre-Dame. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Celý seriál je tak inspirovaný skutečnými svědectvími hasičů, jejichž úkolem bylo oheň ve slavné katedrále uhasit. 

Seriál tak představí příběhy hned několika Pařížanů, kteří se do celé tragédie určitým způsobem zapletli. Tváří naděje se tak například stane šéf hasičů (Roschdy Zem), který se zrovna za několik dní chystal odejít do důchodu. K tomu se následně připojí i mladá hasička (Megan Northam), která je sice ještě stále traumatizovaná z nedávné smrti jednoho ze svých kolegů, ale i tak je více než odhodlaná katedrálu zachránit.

Je zde také moderátorka televizních zpráv (Alice Isaaz), která celou událost průběžně v médiích pokrývá. A už teď jí je jasné, že to bude jedna z nejvýraznějších událostí celé její kariéry. V neposlední řadě je zde také jistá mladá žena (Marie Zabukovec), která čelí nejenom hrozící zkáze katedrály, ale taktéž blížící se smrti své matky, která je upoutaná na lůžko. 

O scénář a režii se postaral Hervé Hadmar, který je například zodpovědný za seriály jako Vzkazy mrtvých a Pigale. Dále si v seriálu zahrají herci jako Caroline Proust, Simon Abkarian, Sandor Funtek, Corentin Fila, Ambroise Sabbagh, Frédéric Chau, Victor Belmondo a Kassem Al Khoja.

Oficiální premiéra na Netflixu je stanovená na 19. 10. 2022.