Seriál League of Legends: Arcane, který diváky zavede do utopického města Piltover a podzemního města Zaun, se nám znovu ukázal během posledního dne letní akce Netflix Geeked Week. Moderátoři se s námi podělili nejen o již zveřejněný teaser trailer, ale i o nový klip, jenž odkazuje na vnitřní spor hlavní hrdinky Jinx s její sestrou Vi.

Přečtěte si také: Seriál Arcane od Riot Games dorazí na Netflix

Téměř dvouminutová ukázka s příhodným názvem Nevyřízené účty sleduje Jinx navštěvující poničenou místnost silně spjatou s její minulostí. Centrem dění je starý boxerský simulátor, na kterém v minulosti trénovala Jinx se svou sestrou Vi. Poté, co Jinx začne do simulátoru zběsile mlátit, se jí v hlavě začnou promítat vzpomínky z jejího náročného dětství.

Za zmínku bezpochyby stojí samotná stylizace seriálu Arcane. Celá adaptace je vytvořena ve velmi příjemné 2,5D komiksové grafice připomínající spojení Life is Strange a Borderlands. Musíme říct, že na grafické zpracování od francouzského studia Fortiche je opravdu radost pohledět a už se nemůžeme dočkat finálního produktu.

I když adaptace nabízí velmi krásnou a barevnou stylizaci, rozhodně nebude určena dětskému publiku. K věkovému doporučení se nedávno vyjádřil Greg "Ghostcrawler" Street, viceprezident značky a kreativního vývoje: Není to nevážný seriál. Prozkoumáváme některá vážná témata, takže bychom nechtěli, aby ho sledovaly děti a očekávaly něco, co zde není.

Další informace o Arcane se objevily i během post show, kde známý videoherní novinář Geoff Keighley vyzpovídal tvůrce seriálu Alexe Yee a Christiana Linkea. Většina rozhovoru se však zaměřuje na úplně základní otázky, na které už známe odpovědi. Tvůrci v rozhovoru několikrát zmiňovali, že seriál velmi rozšíří lore nejen postav, ale i celého světa League of Legends. Linke taktéž prozradil, že se Arcane dočká více sérií s tím, že ta první se bude převážně věnovat seznamování se s postavami skrze jejich origin story.

I když jsme se během posledního streamu Geeked Weeku nedočkali přesného data vydání, již přibližně víme, kdy se na Arcane můžeme těšit. Seriál se na Netflixu objeví již na podzim/jeseň tohoto roku