Zatímco hlavní filmová Duna od Denise Villeneuvea (Blade Runner 2049) se pomalu blíží a tvůrci nás zásobují novými trailery a obrázky, seriálový spin-off pro HBO Max s názvem Dune: The Sisterhood leží ledem. Před dvěma lety z projektu odešel showrunner Jon Spaihts, což vedlo k téměř úplnému pozastavení příprav. Podle nových informací však toto nepříjemné období nečinnosti končí.

Přečtěte si také: Duna ukazuje úplně nový trailer napěchovaný postavami
Nejnovější trailer k filmové Duně

Magazín Variety včera přinesl informace o novém showrunnerovi, jenž doplní realizační tým. Seriálový projekt nově povede Diane Ademu-John, která v minulosti působila jako scenáristka některých epizod seriálů Médium, Empire a The Originals. Ademu-John bude u projektu plnit roli nejen showrunnerky, ale také scenáristky a výkonné producentky.

Přečtěte si také: Jon Spaihts prestal robiť na Dune, aby sa mohol venovať Dune

Dalším důležitým jménem v realizačním týmu Dune: The Sisterhood je v úvodu zmiňovaný Denis Villeneuve, režisér velké filmové Duny, jejíž premiéra spadá na 22. října/októbra 2021. Ten by měl režírovat i pilotní díl seriálu The Sisterhood.

Seriál Dune: The Sisterhood bude zasazen do univerza románové série Duna od Franka Herberta. Příběh bude sledovat řád Bene Gesserit, ženské seskupení s mimořádnými schopnostmi, které je dostaly do vrcholných řad Impéria. Série by měla sloužit nejen jako prequel filmové Duny, ale také jako origin story tohoto ženského řádu.

Předběžné datum vydání zatím nebylo určeno, ale vzhledem k okolnostem si na seriál ještě nějaký ten čas počkáme. Fanoušci si však budou moci zkrátit čekání filmovou Dunou, jejíž datum premiéry se už pomalu blíží.