Loni v listopadu nám Netflix vyrazil dech animovaným seriálem Arcane, který pracuje se zázemím populární MoBa hry League Of Legends. Zatímco netrpělivě očekáváme druhou sezonu, která je prozatím ve fázi výroby, tak se autoři neváhali podělit o první video, kde ukazují samotnou tvorbu první řady.

Tedy spíše na ni lákají v teaseru. Pětidílného nakouknutí pod pokličku kreativních myslí stojících za seriálem se dočkáme již čtvrtého srpna. V ukázce ale vidíme spolutvůrce animovaného hitu Christiana Linke a Alexe Yee z Riot Games, jak vysvětlují svůj vztah k animátorům z francouzského studia Fortiche.

Společně mapují jejich spolupráci, která se datuje až do roku 2013, kdy spolu stvořili hudební video s názvem Get Jinxed, což bylo i zároveň oficiální představení nového šampiona hry League of Legends Jinx. Spolu také stvořili klip na skladbu Warriors od Imagine Dragons či představili dalšího šampiona jménem Ekko, který se také jako Jinx objevil v seriálu Arcane.

Seriál Arcane si od nás odnesl nejvyšší možné hodnocení díky skvělým dialogům, dobře napsaným postavám, skvělému voiceoveru a především nádherné steampunkové stylizaci. A my se moc těšíme, co si pro nás autoři připraví v druhé sérii.