Před dvěma dny jsme vás informovali o dvou Kickstarter kampaních, které byly zaměřeny na komiksy. Nejednalo se však o klasické komiksy, ale o indie a hodně umělecky stylizovaná díla, která určitě neoslovila každého. Pro ty z vás, kteří jsou spíše na klasicky laděné komiksy, tu máme další Kickstarter kampaň, ve které autor Nuno Teixeira vybírá finance na vydání 7. dílu komiksové série Raven Nevermore.

Autor se trošku nechal inspirovat americkým spisovatelem Edgarem Allanem Poem (Jáma a kyvadlo a jiné povídky, Zlatý skarabeus) a jelikož byl tento spisovatel zakladatelem hororu, Raven Nevermore je dark fantasy s prvky hororu, což vyzdvihuje i temná a krásná kresba, která vám vyrazí dech. A to vše dělá autor úplně sám, to tedy klobouk dolů.

Série se odehrává ve velice chladném a temném fantasy světě a vypráví příběh o elitním strážci zákona Corvanovi Mooreovi, který musí čelit nejen zločincům, ale také démonům a duchům. Hrdina se musí postavit svému tajemnému dědictví a odmítnout nepříjemný osud, kterému se snaží vyhnout celý svůj život.

Do konce kampaně zbývá stále 49 dní a autor již vybral požadovanou částku, jedná se tedy o úspěšnou sérii. Podle roadmapy, kterou Nuno na Kickstarteru zveřejnil, bychom se měli dočkat tohoto sedmého dílu v červenci/júlu tohoto roku. Pokud Vás komiks zaujal, ale nemáte předešlé díly, nezoufejte. Pokud přispějete částkou 60 $, dostanete všech 7 dílů v tištěné i elektronické verzi.