Na službě Max momentálně válí temná krimi série Tučňák, spin-off na pár let starého Batmana (2022), na nějž se lepí především pozitivní reakce. Už příští měsíc nám ale streamovací služba nadělí další seriálovou podívanou, která vypadá taktéž fantasticky. Tou bude Duna: Proroctví, série, která nás zavede zpět do známého světa Franka Herberta, jenž mnozí měli možnost prozkoumat skrze dva chválené celovečeráky od Denise Villeneuvea.

V rámci probíhajícího Comic-Conu v New Yorku konečně vyšlo najevo, kdy se série na službě objeví. Bude to příhodně v den, který se hezky pamatuje, protože si v tu dobu budeme připomínat boj za demokracii a svobodu. Duna: Proroctví bude na službě Max premiérovat 17. 11. 2024. V rámci oznámení vyšel i další oficiální trailer, který vypadá opravdu náramně. Podívat se na něj můžete výše. 

Série představí příběh Valyi (Emily Watson) a Tuly (Olivia Williams) Harkonnenových, dvou sester, které budou čelit moci, jež ohrožuje budoucnost lidstva. V rámci toho pak založí bájné sesterstvo, která se stane známé jako Bene Gesserit. Nezůstane však jen u shromažďování žen s nadlidskými schopnostmi, samozřejmě začne tahat za nitky i v politické sféře.

Chystaný spin-off bude adaptací knihy Sisterhood of Dune z roku 2012. Děj se tak bude odehrávat 10 000 let před vzestupem Paula Atreida.

Showrunnerkou prequelu se stala Alison Schapker, která psala pro seriály jako Alias (2001), Hranice nemožného (2008) a Flash (2014). O režii určitých epizod se postarala Anna Foerster, která točila pro známé série jako Myšlenky zločince (2005), Cizinka (2014) a Carnival Row (2019).

Dále se ve spin-offu představí Jodhi May jako císařovna Natalya, Sarah-Sofie Boussnina jako princezna Ynez, Shalom Brune-Franklin jako Mikaela, Faoileann Cunningham jako sestra Jen, Aoife Hinds jako sestra Emeline, Chloe Lea jako Lila a Travis Fimmel jako Desmond Hart.