Seriálový Fallout, který nabídne originální příběh z prostředí slavné videoherní série, dorazí na Amazon Prime Video už za necelý měsíc. Marketing proto nabírá na obrátkách a díky tomu tu teď máme první souvislou ukázku, nepochybně pocházející z jedné z prvních epizod.

Scénka se soustředí na konflikt hlavní hrdinky Lucy (Ella Purnell), jež pochází z jednoho z protiatomových krytů společnosti Vault-Tec, a pistolníka, který je známý prostě jako The Ghoul (Walton Goggins). K nim se posléze přidává ještě třetí ústřední postava, a to panoš Bratrstva oceli Maximus (Aaron Moten) v ikonické energetické zbroji T-60. A i když má nová upoutávka necelé dvě minuty, nejednomu fanouškovi herního Falloutu musí udělat radost.

Lucy totiž skoro až roztomilým způsobem demonstruje správnou naivitu někoho, kdo se narodil a vyrostl v bezpečí podzemního Vaultu 33 nedaleko Los Angeles. Idealismus postavy, která o postapokalyptickém světě na válkou zničeném povrchu nic neví, pak dost nevybíravým způsobem okomentuje jakási starší dáma, která mohla zaujmout už při sledování nedávno vydaného oficiálního traileru.

V každém případě Lucy dělá dojem, že v rámci atributů S.P.E.C.I.A.L. nemá dostatečně vylepšené charisma, které v novějších herních Falloutech ovlivňuje dialogy a šance na úspěch při přesvědčování. Její úroveň řečnictví zkrátka nestačí na to, aby porazila šarm Waltona Gogginse, který je zřetelný i přes znetvořený vzhled jeho postavy.

Nástup Maxima na scénu zase naznačuje, že západní větev Bratrstva oceli, na níž se chystaný seriál zaměřuje, dává do svých energetických zbrojí nejen relativně nezvykle znějící modulátor hlasu, ale také trysky pro na pohled nemotorné, ale zřejmě méně tvrdé seskoky. I toto vylepšení může působit neobvykle, třeba ve Falloutu 4 je ale možné energetickou zbroj vybavit upgradem na bázi jetpacku a něco podobného najdeme také mezi hráči Falloutu 76. Že bychom tu měli další důkaz vlivu studia Bethesda Game Studios a kreativního ředitele Todda Howarda, jenž tentokrát zastává roli výkonného producenta, na vývoj seriálu?

Seriálový Fallout, pod nímž je jako hlavní tvůrce podepsán Jonathan Nolan (Westworld), bude v rámci streamovací služby Amazon Prime Video dostupný od 11. dubna/apríla 2024. Ten den vyjdou naráz všechny epizody.