Přestože na konci minulého roku došlo na značnou marketingovou masáž spojenou se seriálovým Falloutem od Amazon Studios, letos jsme toho o seriálové adaptaci slavné postapokalyptické videoherní série ještě moc neslyšeli. Což se nyní mění zásluhou plnohodnotného traileru, který uvádí herec Walton Goggins. Ten zde ztvárnil ostříleného pistolníka Ghoula, jenž pamatuje dobu před dopadem bomb, a tentokrát vystupuje i jako muž lákající na produkty společnosti Vault-Tec. Především na slavné protiatomové kryty.

Tradičně pojatá reklama se ale rychle mění v pořádnou upoutávku na chystaný seriál, která nabízí další pohled na zážitky Lucy (Ella Purnell), která pochází z Vaultu 33, už zmíněného Ghoula a také Maxima (Aaron Moten), panoše Bratrstva oceli. Vidět lze i více z postapokalyptického Los Angeles a jeho okolí a vůbec poprvé se nám oficiálně představuje to, co zřejmě zbylo z New California Republic, kdysi slavné a vlivné frakce, kterou jsme poznali už v prvním herním Falloutu z roku 1997. Většina hráčů pak bude znát NCR především díky kultovnímu RPG Fallout: New Vegas (2010).

Jak se zdá, ani tentokrát se Bratrstvo oceli a New California Republic nemají zrovna v lásce. V každém případě jde o jeden z mnoha náznaků, že se seriáloví tvůrci opravdu věrně drží herní předlohy, s níž seriál a jeho originální příběh sdílí stejný svět i stejnou časovou linii. To kdyby vám náhodou nestačily všechny ty pohledy na autentické roboty, energetické zbroje, zbraně, stimpacky a další dobře známé a dnes už ikonické prvky.

Stále více máme pocit, že spolupráce Amazon Studios, režiséra seriálu Westworld Jonathana Nolana a vydavatele Bethesda Softworks, který společně s vývojářským studiem Bethesda Game Studios celou značku Fallout spravuje, přece jen přinese své ovoce a nabídne plnohodnotné pokračování herní série, jen v seriálové podobě. A ne, není to jen díky tomu skvěle vybranému hudebnímu doprovodu traileru, který je symbolem Falloutu už řadu let. Zkrátka to vypadá, že fanoušci Falloutu nebudou mít důvod ke stížnostem kvůli případné neúctě tvůrců k předloze. O tom, jestli jsme to náhodou právě nezakřikli, se budeme moci přesvědčit od 11. dubna/apríla 2024 na streamovací službě Amazon Prime Video, kde se objeví naráz všechny epizody.