Americký scenárista Derek Kolstad patří de facto mezi otce Johna Wicka, sám napsal nejenom první a druhý díl, ale podílel se i na scénáři k dílu třetímu. A na letošním Comic-Conu v San Diegu odhalil, že už si brousí zuby na další akční podívanou, kde budou kulky svištět vzduchem.

Kolstad hodlá zadaptovat Ordained, komiks od vydavatele Bad Idea, za kterým stojí scenárista Robert Venditti a kreslíři Raúl Allén a Antonio del Hoya. Když si prý Kolstad komiks přečetl, byl z něho nesmírně nadšený. Okamžitě tak věděl, že ho musí zadaptovat do filmové nebo seriálové podoby. Dinesh Shamdasani a Benjamin Simpson od výše zmíněného vydavatelství jsou už každopádně k adaptaci upsáni jako producenti, zatím se ale zdá, že projekt je stále ve velice brzkých fázích výroby. 

Příběh se točí kolem kněze, který pacientům v nemocnici uděluje poslední pomazání. Jednoho dne se mu jistý umírající pacient přizná, že je hlavou irské mafie, v rámci čehož mu vyzradí své nejtemnější činy a tajemství. Následně se ale zázračně uzdraví a navrátí se ke svým starým způsobům. A jelikož kněz nyní ví o jeho činech, včetně toho, kde jsou pohřbená těla jeho obětí, rozhodne se ho nechat zabít.

Netuší však, že kněz není žádný ořezávátko. Jedná se totiž o bývalého člena elitních Navy SEALs, který během jedné z bitev uvěřil v boha. Nejenom gangsteři, ale i zkorumpování a i nezkorumpovaní poldové, kteří chtějí irskou mafii zlikvidovat, už brzy zjistí, co se stane, když se tomuto schopnému služebníkovi páně postavíte do cesty. 

Kdy přesně se ale adaptace dočkáme, zatím není známo. Kolstad měl každopádně plné ruce práce s pokračováním povedeného akčňáku Nikdo, které se začne natáčet už příští měsíc. Ordained by tak měl být jeho příštím projektem.