Ridley Scott má v poslední době opravdu napilno. Nejenže se momentálně věnuje propagaci svého nadcházejícího filmu Klan Gucci, ale ještě k tomu se už chystá na své další dva budoucí filmy, které se ponesou v historickém žánru. Prvním z nich bude drama Kitbag, které bude vyprávět příběh Napoleona Bonaparta, jehož by si měl zahrát Joaquin Phoenix. A když už je o slavném herci řeč, tak je třeba také zmínit Gladiátora, protože právě v něm si Phoenix zahrál hlavního padoucha Commoda. A právě pokračování Gladiátora je oním druhým filmem, na který se Scott momentálně zaměřuje. Slavný režisér navíc přednedávnem ohlásil, že scénář k druhému dílu je konečně hotový, přičemž produkce začne hned po skončení natáčení filmu Kitbag.

Jelikož se v nadcházejícím pokračování má údajně objevit i Russell Crowe, který ztvárnil hlavního hrdinu Maxima, tak původně se předpokládalo, že druhý díl by mohl být prequel. Bylo by to logické, protože Maximus na konci prvního filmu nakonec zemřel. Ale zdá se, že tomu tak nakonec nebude. Druhý díl by se údajně měl odehrávat přibližně 30 let po událostech prvního filmu, přičemž hlavním hrdinou by tentokrát měl být mladý Lucius, Commodův synovec, kterého v prvním díle ztvárnil Spencer Treat Clark. Maximus by se tak ve filmu mohl objevit v podobě nějakých flashbacků, případně halucinací. To teprve uvidíme. 

Více toho o ději zatím nevíme, nicméně Ridley Scott sám prohlásil, že se nebude jednat o další gladiátorský film. Tudíž se vší pravděpodobností snímek neponese název „Gladiátor“. O dalším obsazení zatím také nic nevíme, ale představitel Thora, tedy Chris Hemsworth, se nechal slyšet, že by měl zájem ve filmu účinkovat. Na podrobnější informace si ale budeme muset počkat.