Poslední zprávy ohledně chystaného MCU rebootu Fantastické čtyřky se týkaly především obsazení, které se nám už snad začíná formovat. Nyní zde ale máme nové zvěsti od insidera Daniela Richtmana, nad kterými asi leckdo obrátí oči v sloup. Zdá se totiž, že Marvel není spokojený se scénářem, údajně ho proto nařídil přepsat. Ano, znovu.

Zcela původně mělo novou Fantastickou čtyřku napsat duo Jeff Kaplan a Ian Springer, které je známé především díky komediální tvorbě. Minulý rok na jaře je ale oba nahradil Josh Friedman (Terminátor: Temný osud), který měl scénář po obou zmíněných filmařích přepsat. A jak se zdá, Marvel není spokojený ani s Friedmanovou verzí. Proto scénář opět nechává předělat. Pokud vám to krapet připomíná i zoufalý vývoj MCU Bladea, tak vězte, že nejste sami. 

Podle Richtmana by nový scénář měl vzniknout do jednoho měsíce, což ale může vyvolat obavy, zda výsledné dílo nebude příliš uspěchané. To holt uvidíme, opět je ale třeba připomenout, že jde o zvěsti od insiderů, které nemusí být nutně pravdivé. Co se týče startu natáčení, tak první klapka by podle serveru World of Reel měla nakonec padnout až někdy během srpna 2024.

Co se zmíněného obsazení týče, v roli Reeda Richardse (Mr. Fantastic) zřejmě nakonec uvidíme Pedra Pascala (Mandalorian), který měl už minulý rok podle všeho podepsat smlouvu, Marvel to ale stále ještě oficiálně nepotvrdil.

Se Sue Storm se zas spojuje Vanessa Kirby (Mission: Impossible Odplata - První část), s Johnnym Stormem zas Joseph Quinn (Stranger Things) a s Benem Grimmem Ebon Moss-Bachrach (Andor). Stále ale čekáme na definitivní odpovědi od komiksového giganta. 

K režii by měl být každopádně pořád upsaný Matt Shakman, který natočil také všechny epizody seriálu WandaVision (2021).

Šušká se také o přítomnosti Javiera Bardema (Tahle země není pro starý), z něhož by se mohl vyklubat padouch Galactus.

Oficiální premiéra je i nadále stanovená na 1. 5. 2025.