Do riskantních vod filmových adaptací videoher se už několik let připravuje ponořit režisér a kaskadér Chad Stahelski (John Wick). Ten nám totiž hodlá nadělit filmovou verzi úspěšné PlayStation exkluzivity Ghost of Tsushima, o kterou se postaralo studio Sucker Punch Productions.

Filmař pro server Screen Rant uvedl, že scénář k filmu je konečně dokončený, tudíž výroba může postoupit do další fáze. Práce na scénáři se vší pravděpodobností zkomplikovala stávka scenáristů, která však konečně před měsícem skončila. I nadále by mělo platit, že adaptace se bude věrně držet příběhu herní předlohy. Samotný děj by se tudíž měl zaměřit na Jina Sakaie, samuraje z roku 1274 v Japonsku, kterého čeká náročný úkol: ochrana ostrova Tsushima před mongolskými útočníky. 

Jelikož už je scénář hotový, tvůrci se mohou začít pořádně poohlížet po hereckých hvězdách. Jistě, to by za normálních okolností zkomplikovala stávka herců, která stále ještě neskončila (byť jistá naděje už je podle všeho na obzoru), nicméně v tomto ohledu by mohl mít snímek jistou výhodu.

Stahelski podle všeho chce do filmu obsadit primárně rodilé Japonce, minulý rok taktéž uvedl, že by rád snímek natočil kompletně v japonštině. Ona výhoda tkví v tom, že japonští herci nespadají pod stávkující americkou organizaci SAG-AFTRA, tudíž hlavní část produkce by na konec stávky nemusela čekat. Když tudíž budeme trochu optimističtí, nějakých prvních informací o obsazení bychom se mohli dočkat už za několik měsíců.

Sám Stahelski je každopádně velkým milovníkem japonské kultury a kinematografie, což lze vidět i na předchozích dvou dílech Johna Wicka. Právě u letos vydané čtyřky režisér prohlásil, že sekvence v Japonsku je svým audiovizuálním stylem poklona slavným japonským filmům, za kterými stojí legendární filmař Akira Kurosawa (Sedm samurajů).

Neradi bychom to zakřikli, ale chystaná adaptace se snad skutečně dostala do dobrých rukou, Stahelski si údajně uvědomuje, že na ně čeká masivní produkce, která bude zahrnovat spoustu důležitých příprav, ale ve svůj tvůrčí tým chová důvěru. 

A jelikož se o snímek stará právě on, můžeme očekávat, že bude mít i luxusní bojové sekvence. Zatím ovšem není jasné, kdy přesně padne první klapka, ale zas tak brzy to pravděpodobně nebude. Stahelski zřejmě musí nejdříve natočit reboot Highlnadera s Henrym Cavillem, o kterém se už mluví mnoho let.

Jakmile ale bude natáčení u konce, režisér by se posléze měl hned vrhnout na Ghost of Tsushima.