Pokud znáte twitterový účet Sama Neilla, víte, že je mimo jiné plný momentek z jeho života na novozélandském statku, kde chová vzácné druhy prasat, jehňat a dalších čtyřnohých zástupců zvířecí říše. V podobném duchu se nese i nadcházející australské komediální drama s názvem Rams, kde si tento známý herec, jehož jméno si řada fanoušků jistě spojuje zejména s Jurským parkem, zahraje jednu z hlavních rolí.

Ve vzdálené západní Austrálii zažívají sourozeneckou rivalitu dva odcizení bratři, Colin (Neill) a Les (Michael Caton). Oba jsou chovatelé ceněné pokrevní linie stáda ovcí, avšak přestože pracují bok po boku, jsou od sebe více než vzdálení. Pomyslnou špičkou ledovce se v tomto směru stane vzácná a smrtelná nemoc, kterou veterinářka odhalí u Lesova výstavního berana, což vládní úřady přinutí nařídit „vyčištění“ všech ovcí v okolí ranče.

Přečtěte si také: V akční komedii Šlápni na to! se již brzy odehraje nelítostný závod o lásku

Zatímco se Colin pokouší smířit s nemilou situací, Les se rozhodne úřadům vzdorovat. Z několika zdravých sudokopytníků se záhy stane skupinka věrných společníků jejich majitele, s nímž dokonce sdílí i jeden hlavní vchod do domu. Mohou však za těchto okolností válčící bratři upustit od vzájemných rozepří a vydat se vstříc šanci znovu sjednotit svou rodinu, zachránit jejich stádo a opět proslavit místní komunitu?

Komediální drama Rams je natočeno podle stejnojmenného snímku islandského režiséra Grímura Hákonarsona, tentokrát se však režijní taktovky chopil Jeremy Sims. Jeho verze venkovského příběhu se pravděpodobně dočkáme již 5. února 2021. Ve snímku se mimo hlavní protagonisty objeví také Miranda Richardson, Asher Keddie nebo Wayne Blair.