Knights of the Borrowed Dark je debutovým fantasy dílem od amerického autora Davea Ruddena, které na portálu Good Reads sklízí velice kladná hodnocení. V něm se čtenáři vžili do role sirotka Denizena Hardwicka, který nevěří na kouzla. Tedy do doby, než ho přepadne netvor spředený ze stínu, kterého vzápětí zničí slovo stvořené ze slunečního světla.

Tato událost mu změní jeho pohled na svět a na magii. Postupem času Denizen odhalí existenci světa, jenž je zcela odlišný od toho, který zná. Odhalí svět temnoty, kde na každém kroku čeká neviděný nepřítel. Naštěstí v tomto světě existují Rytíři vypůjčené temnoty, kteří se snaží svět před temnotou zachránit. Naneštěstí pro Denizena, on sám je jedním z nich.

Na pultech knihkupectví by se Rytíři vypůjčené temnoty měli objevit v pondělí 13. července/júla 2020. Pokud máte rádi trochu temnější fantasy, určitě neuděláte krok vedle, když si tento román zakoupíte. O vydání pokračování nemáme zatím žádné informace, je však pravděpodobné, že se druhý díl objeví maximálně do roka. 

Přečtěte si také: Fantasy román Ztracené elfeíny otevírá novou sérii od Terryho Brookse s názvem Shannarův temný odkaz

V USA je toto fantasy již ukončenou trilogií, kterou autor dopsal již v roce 2018. Čeští a slovenští čtenáři se však teprve v tuto chvíli dočkají vydání prvního dílu, který v překladu nese název Rytíři vypůjčené temnoty. Knihu bude vydávat nakladatelství King Cool se svým vlastním cover artem v pevných deskách.