No dobře, abychom to trochu upřesnili, tak technicky vzato by se nemělo jednat o oficiálně jedenáctý díl, nýbrž o druhou část dílu desátého… Ale kdo ví, možná si to s tím názvem ještě tvůrci rozmyslí, však zrovna v této filmové sérii je možné všechno! Vin Diesel každopádně nedávno konečně odhalil, kdy Rychle a zběsile 11 (případně chcete-li druhá část desátého dílu) dorazí do kin.

A zdá se, že fanoušci by se měli obrnit trpělivostí, protože oficiální premiéra byla stanovena na 4. 4. 2025. Diesel ve svém příspěvku na Instagramu následně poděkoval štábu a hercům, přičemž samozřejmě v něm padlo slovo „RODINA“, protože jak jinak.

Každopádně není divu, že snímek dorazí až na jaře přespříštího roku. Jak jsme se minulý týden dozvěděli, Universal připravuje další spin-off k Rychle a zběsile, který má údajně sloužit jako určitý most mezi první a druhou částí desátého dílu. Což by logicky znamenalo, že onoho spin-offu by se měli fanoušci dočkat už někdy během příštího roku. U něho však zatím žádné datum premiéry nemáme. 

Možná se na první pohled zdá, že tržby Rychle a zběsile 10 jsou parádní, ale nenechte se zmást. Jistě, mít po třech týdnech od premiéry na kontě více než 632 milionů dolarů, za které může snímek vděčit především mezinárodním tržbám, by byl pro mnohé filmy naprosto parádní výsledek. Rychle a zběsile 10 měl ale naprosto šílený rozpočet, přesněji asi 340 milionů dolarů. Aby tudíž snímek mohl být řádně výdělečný, měl by ideálně dosáhnout miliardové hranice, což je nyní silně nepravděpodobné.

Snímek tak bude mít nejnižší tržby od dob Rychle a zběsile 5 (2011). Což rozhodně není něco, z čeho by mohl mít Universal radost. Zároveň se s tím ale zvyšuje ona pravděpodobnost toho, že celá filmová série skutečně skončí po chystané druhé části desítky. Ještě ale uvidíme, nakolik dobře si povede v kinech chystaný spin-off, ale o žádného zachránce celé značky se pravděpodobně beztak jednat nebude. 

Plán na spin-off a druhou část desítky navíc velice nepříjemně hatí momentální stávka scenáristů, kvůli které se zastavují nejrůznější hollywoodské produkce a předprodukce. Jak si s tím tvůrci poradí, se holt budeme muset nechat překvapit.

Druhou část Rychle a zběsile 10 napíšou Christina Hodson a Oren Uziel. O režii filmu se má opět postarat francouzský filmař Louis Leterrier.