Jedna z nejslavnějších komiksových prsatic se dočká dalšího filmu. Nedávno studio Millennium Media oznámilo, že se konečně začal natáčet snímek o Rudé Sonje, kterou jsme v hraném ztvárnění mohli v minulosti například vidět ve stejnojmenném snímku z roku 1985. V té drsnou válečnici ztvárnila Brigitte Nielsen, nicméně samotný film se příliš chvályhodných reakcí nedočkal. S nadcházející verzí ale dostane slavná zrzka svůj další pokus.

Původně postavu Rudé Sonji společně vytvořili scenárista Roy Thomas a kreslíř Barry Windsor-Smith v roce 1973 pro komiksovou sérii Conan the Barbarian od Marvelu. Je tak z části založená na postavě, kterou zas vytvořil Robert E. Howard, původní autor Conana. Následně dostala svou vlastní komiksovou sérii v roce 1975. Postava byla ve vlastnictví Marvelu až do roku 2005, kdy zas o Rudé Sonje začalo tisknout komiksy vydavatelství Dynamite Comics.

A jak to tedy je s připravovanou filmovou adaptací?

Rudou Sonju nakonec ztvární mladá italská herečka Matilda Lutz, která má za sebou snímky jako O cestování s láskou, Pomsta a horor Kruhy. Vidět jsme ji ale také mohli v seriálu Medicejové z roku 2016. K herečce se dále připojí Wallis Day, která se například objevila v seriálu Batwoman, a Robert Sheehan, jenž zas zazářil v seriálech Misfits: Zmetci a Umbrella Academy.

O samotném příběhu zatím nic nevíme, ale vzhledem k minulosti postavy je možné, že Sonja se vydá na krvavou výpravu nejenom proto, aby mohla zbavit království strašlivého zla, ale aby také mohla pomstít svou vyvražděnou rodinu. Na podrobnější informace si každopádně budeme muset počkat. Zcela původně měla hrdinku ztvárnit herečka Hannah John-Kamen, nicméně ta následně projekt opustila.

O režii se postará M.J. Bassett, tvůrkyně snímků jako Mrtvá hlídka, Solomon Kane a Pustina. O nadcházejícím projektu tak prohlásila následující:

„Už jako teenager jsem chtěla natočit film o Rudé Sonje. Byla pro mě silnou postavou, kterou jsem vždy chtěla přenést na plátno se svou vlastní vizí. Když jsem potkala Matildu Lutz, věděla jsem, že má přesně to kouzlo, které jsem hledala.“

O scénář se zas postarala Joey Soloway, která se například podílela na tvorbě slavných seriálů jako Odpočívej v pokoji a Transparent.

Zatím však není známo, kdy přesně by mohla nejnovější adaptace slavné zrzavé válečnice premiérovat.