Lenka Bandurová je začínající česká fantasy autorka. Psát začala již ve 13 letech a její inspirací byl například Hans Christian Andersen (Ošklivé káčátko, Sněhová královna). Zezačátku publikovala své prvotiny na různých literárních serverech. Pro tyto weby psala vícero žánrů. Ve finále si však vybrala jen jeden , kterému se do budoucna bude věnovat a tím je fantasy. V tomto žánru chce zabodovat se svým debutovým románem Třpytící se město, který je zároveň prvním dílem trilogie Lea Honor.

Kniha se věnuje dvěma rozdílným lidem z odlišných rodů, mezi kterými od pradávna vzniká pouto, které musí být naplněno. Jeden rod pochází z kraje slunce, druhý ze země deště a lilií. Dva hrdinové jsou však odlišní a každý chce něco jiného. Ona nadevše miluje svou rodinu a chce s ní zůstat. On miluje jinou ženu, se kterou chce být. Společně se tito hrdinové vydají na cestu po tajemných krajích. Každý jde však za svým vlastním cílem. Ona chce přetrhat vynucený svazek, on hledá možnost, jak zachránit svou lásku, ale neporušit dávný slib válečnických rodů. Na cestě je ale sledují stíny, které se je snaží polapit.

Třpytící se město můžete již teď zakoupit na eshopu Albatrosmedia. Vydavatelem je nakladatelství CPress, které pod zmiňovaný Albatros patří. Román je určený spíše pro mladistvé čtenáře, ale věříme, že se bude líbit i staršímu publiku. Pokud vás kniha zaujala, na zmíněném eshopu je k dispozici krátká ukázka, která vám snad pomůže s rozhodnutím o koupi.