V půlce podzimu minulého roku přišel server The Hollywood Reporter s informacemi o tom, že režisér Matt Reeves, jemuž vděčíme za povedený snímek The Batman (2022) s Robertem Pattinsonem v hlavní roli, chystá řadu spin-offů, které se mají zaměřit na známé padouchy netopýřího strážce Gothamu. Mezi ně měli patřit například Scarecrow, Clayface a Professor Pyg, což jsou všechno klasičtí záporáci z původních komiksů.

Před nějakou dobou ale přišel známý insider Daniel Richtman se zvěstmi, že zmínění tři záporáci by se měli objevit v chystaném druhém díle Batmana. Přidat by se k nim navíc měl ještě nejenom Thomas Elliot alias záporák Hush, ale i Dick Grayson jakožto Batmanův oddaný parťák Robin. O Robinově zapojení už psala i Richtmanova insiderská kolegyně, která na sociálních sítích vystupuje pod přezdívkou MyTimeToShineHello.

Na to však zareagoval James Gunn, jeden z šéfů DC Films, který na komiksové univerzum dohlíží spolu s Peterem Safranem. 

Gunn na síti X/Twitter popřel, že by Richtmanovy informace o přítomnosti zmíněných padouchů a Robina v druhém díle Batmana byly pravdivé. Sám je označil za ,,zcela smyšlené“.

Nebylo by to ostatně poprvé, co Richtman zveřejnil zvěsti, které se nakonec ukázaly být nepravdivými. Však si stačí vzpomenout na MCU reboot Fantastické čtyřky, u něhož insider tvrdil, že herec Adam Driver se nacházel v již finálních fázích jednání o získání role Reeda Richardse, nicméně posléze vyšlo najevo, že Driver z Fantastické čtyřky vycouval poměrně brzy poté, co mu byl poslán scénář.

Co se týče chystaného druhého dílu Batmana, tak ten bude součástí takzvaného DC Elseworlds, což je označení pro DC tituly, které nebudou patřit do připravovaného univerza DCU, jenž Gunn se Safranem připravují. I tak ale Gunn evidentně na výrobu druhého dílu z určité části dohlíží, což vzhledem k jeho pozici vlastně není moc překvapivé.

Taktéž zde máme i zvěsti o tom, že se ve druhém Batmanovi objeví Harvey Dent, původně městský prokurátor a bojovník proti zločinu, z něhož se později stane slavný záporák Two-Face. Před měsíci byli s touto rolí také spojováni herci Josh Hartnett (Penny Dredful) a Joel Edgerton (Třináct životů). Ale kdo ví, možná ani tyto drby se nakonec nepotvrdí. Úplně nejideálnější by bylo, kdyby nám nějaké definitivní odpovědi nadělil sám Reeves, který na scénáři k dvojce pracuje spolu s Mattsonem Tomlinem (Matka versus android).

První klapka by každopádně měla padnout na začátku jara příštího roku. Pokud vše půjde dobře, druhý Batman by měl dorazit do kin 2. 10. 2025.