Ke konci příštího roku nám režisér Ridley Scott nadělí pokračování svého slavného Gladiátora (2000), ve kterém bude v odkazu statečného Maxima (Russell Crowe) pokračovat již dospělý Lucius(Paul Mescal), syn Lucilly (Connie Nielsen) a synovec Commoda (Joaquin Phoenix). Server Deadline ale informoval o tom, že projekt nedávno ztratil jednu ze svých velkých hvězd.

Ještě přednedávnem to vypadalo, že římského císaře jménem Publius Septimius Geta, který měl podle všeho v druhém díle vystupovat jako primární záoporák, si zahraje talentovaný Barry Keoghan (Víly z Inisherinu). Nyní se ale zdá, že herec musel kvůli nabitému kalendáři od projektu odstoupit a roli přenechat někomu jinému. Tvůrci už za něj ale možná nalezli náhradu.

O roli by měl totiž jednat Fred Hechinger, herec ze seriálu Bílý lotos (2021), v němž ztvárnil postavu Quinna Mossbachera. Hechinger si dále zahrál ve snímcích jako Zprávy ze světa (2020), Žena v okně a Bledé modré oko (2022). 

Herec by si tak měl zahrát skutečného historického vládce, který působil v letech 209 až 211, ovšem zároveň souběžně vládl se svým otcem Septimiem Severem a bratrem Caracallou. Chystaný film ale nebude zcela založený na skutečných událostech, tudíž tvůrci si s jeho postavou se vší pravděpodobností pohrají podle svého.

Film se už může chlubit parádním obsazením, kromě Hechingera a Mescala, který se jakožto Lucius stane hlavním protagonistou, se můžeme těšit na hvězdy jako Joseph Quinn (Stranger Things), Pedro Pascal (Mandalorian, The Last of Us) a Denzel Washington (Spojenec, The Tragedy of Macbeth). Washington by se navíc měl stát hrdinovým mentorem, který ho vycvičí v umění gladiátorských zápasů.

Vrátí se i staré známé tváře, jmenovitě Connie Nielsen jako Lucilla a Derek Jacobi jako římský senátor Gracchus. Podrobnosti o hlavním ději stále ještě neznáme, ale odehrávat by se měl přibližně 25 let po událostech prvního dílu. 

Dále snímek nabral na palubu herce jako May Calamawy, Lior Raz, Peter Mensah a Matt Lucas.

Hlavním scenáristou se stal David Scarpa, který napsal také Scottův příští projekt, jímž bude historický velkofilm Napoleon s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Vrací se taktéž kostýmní výtvarnice Janty Yates, která se Scottem pracovala i na prvním díle.

Oficiální premiéra je stanovená na 21. 11. 2024.