Je tomu už rok, co jsme vás v samostatném článku informovali o novém komiksu ze světa Stranger Things s názvem Šestka, který se věnoval šestému testovacímu subjektu z Hawkinsovy laboratoře. Pokud i vám chyběly komiksy Stranger Things, máme pro vás dobrou zprávu. Nakladatelství CREW v současné době připravuje vydání třetího komiksu s lokalizací od Kateřiny Tiché, který ponese název Křest ohněm.

Přečtěte si také: Puberťačka Francine ukáže své mysteriózní schopnosti v komiksu Šestka

Do příběhu komiksu budou opět nějakým způsobem zakomponovány testovací subjekty a samotný doktor Brenner. Před několika lety utekly z Hawkinsovy laboratoře dva někdejší testovací subjekty, Rick a Marcy. Ty se v současné době snaží žít normální život. Jednoho dne se však objeví zpráva, že laboratoř byla uzavřena. Když se tuto informaci doslechnou, vydají se na nebezpečné pátrání po Devítce, mocné pyrokinetičce, jež by mohla kvůli své zlovolné představivosti spálit vše na popel. „A jak se blíží k Devítce, odhalí ještě další tajemství pohřbené v Hawkinsově laboratoři. Dokážou ji nalézt dřív, než všechno zničí?“

Kromě zaměření příběhové linky se nemění ani jedna z nejdůležitějších postav realizačního týmu. Tou je americká spisovatelka Jody Houser, která v minulosti pracovala na projektech jako Critical Role: Vox Machina Origins II, The Web of Black Widow či Star Wars: Tie Fighter. Co se kresby týče, třetí knihu s podtitulem Křest ohněm mají na starosti Ryan Kelly (The New York Four) a Le Beau Underwood (Injustice: Gods Among Us).

Komiksy Stranger Things a vlastně i romány nikdy nedosahovaly tak vysokých kvalit, aby prorazily na světových knižních trzích. Jedná se spíše o takový fanservis, který můžete znát například z komiksů na motivy známých videoher.

Pokud však patříte mezi fanoušky Stranger Things, třetí komiks s názvem Křest ohněm byste rozhodně neměli minout. Česká verze od nakladatelství CREW by měla být v prodeji 23. března/marce tohoto roku. Na eshopu nakladatelství si v současné době můžete prohlédnout krátkou ukázku