Minulý rok byl na netflixové akci Geeked Week oznámen spin-off k seriálu Castlevania (2017), jenž samozřejmě vychází ze slavné a stejnojmenné videoherní série. Spin-off ponese název Castlevania: Nocturne, ovšem tehdy se fanoušci dočkali pouze kratičkého teaseru, který toho ani příliš neukázal. Nyní zde ale máme plnohodnotný oficiální trailer, který naopak divákům nadělí pořádný a opravdu slibně vyhlížející nášup. Podívat se na něj můžete výše.

Sám Drákula (Graham McTavish) se ve spin-offu se vší pravděpodobností neobjeví, ovšem počítat bychom měli se zcela novými hrozbami, kterým budou muset čelit zas zcela jiní hrdinové. S přítomností členů rodiny Belmontů, která s nočními příšerami bojuje po staletí, ale samozřejmě můžeme počítat také.

Příběh nás tentokrát zavede do roku 1792, kdy už několik let probíhá Velká francouzská revoluce, tudíž Trevora Belmonta, jenž hrál primární roli v původním seriálu, se tentokrát nedočkáme.

Hlavním hrdinou příběhu se tak stane Richter Belmont (Edward Bluemel), jeden z nejmocnějších členů slavné rodiny, který má lov upírů obzvlášť v malíčku. Ten se v minulosti objevil ve videohrách Rondo of Blood a Symphony of the Night. Mimo jiné mohou Richtera fanoušci znát z rozhlasové hry Castlevania: Nocturne of Recollection.

Jak je z traileru vidno, Richter se jako dítě stal svědkem smrti své matky rukou chladnokrevného zabijáka, který mu slíbí, že jednoho dne si přijde i pro něj. Přes všechen smutek ve svém srdci vyslyší výzvu čarodějky Annette, aby vedl lid proti upíří hrozbě, která se spojila s místní aristokracií.

Už od minulého roku také víme, že v chystaném spin-offu se objeví i Maria Renard (Pixie Davies), kterou mohou fanoušci taktéž znát z herních titulů Rondo of Blood a Symphony of the Night. Richterovi tak bude zcela nepochybně pomáhat svou mocnou magií. Společně tak budou muset čelit Upírskému mesiášovi, který má dle proroctví před příchodem úplňku pohltit celé slunce. Nejenže by tím revoluci srazil na kolena, ale zároveň by tak mohl zotročit celé lidstvo. Ovšem Richter, Maria a Annette mu to rozhodně nehodlají usnadnit.

Trailer každopádně slibuje působivou podívanou, které budou kralovat řádně krvavé akční sekvence. Tak snad se bude jednat o jaksepatří úctyhodného nástupce! Spin-off Nocturne vznikl pod taktovkou produkční společnosti Project 51 Productions. Animace mělo opět na starosti studio Powerhouse Animation.

Showrunnerem seriálu se tentokrát stal Kevin Kolde, který na původním seriálu pracoval jako jeden z výkonných producentů. O scénář se postaral Clive Bradley, který například psal epizody pro povedený islandský seriál V pasti (2016). O režii se však opět postarali veteráni z původní seriálové Castlevanie, jmenovitě Sam Deats a Adam Deats.

Dále ve spin-offu uslyšíme hlasy herců jako Thusa Mbedu, Sydney James Harcourt, Sharon D. Clarke, Richard Dormer, Iain Glen, Elarica Johnson, Nastassja Kinski, Zahn McClarnon, Aaron Neil, Franka Potente a Sophie Skelton.

Castlevania: Nocturne bude na Netflixu premiérovat 28. 9. 2023.