Minulý rok se na Netflixu den před Vánoci objevil snímek Na nože: Glass Onion, druhý díl filmové značky od Riana Johnsona, ve které detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig) řeší řádně zapeklité případy. A nedlouho po premiéře na zmíněné streamovací platformě vyšlo najevo, že režisér se už vrhl na třetí film. Na konci jara ale udeřila stávka scenáristů, kvůli které musel Johnson své pero na nějaký ten čas odložit.

Ovšem v nedávném rozhovoru pro server The Wrap filmař uvedl, že už na projektu zase dělá. Stávka scenáristů nám konečně po dlouhých měsících skončila, tudíž Johnsona už nic omezovat nemůže. Scénář sice ještě stále dokončený není, ale filmař uvedl, že dělá slušné pokroky. 

Johnson dále uvedl, že už má vymyšlenou premisu a zasazení, stejně tak už má v hlavě vymyšlené, o čem vlastně celý film bude. Nyní už jen stačí, aby to všechno napsal.

Třetí díl bude každopádně zakončením plánované trilogie, ale už od minulého roku víme, že jsou v sérii ochotní pokračovat jak Johnson, tak i Daniel Craig. Tudíž možná ani po trojce nebudeme muset dávat sympatickému detektivovi navždy sbohem. Režisér se už v minulosti nechal slyšet, že nechce považovat další díly vyloženě za „pokračování“, ale zkrátka za další kapitoly Blancovy detektivní kariéry, ve kterých se vždy mění jak prostředí, tak i lidé.

O čem přesně chystaný třetí díl bude, je zatím ve hvězdách, ale je možné, že Johnson ho uchopí v krapet jiném stylu. 

Se vší pravděpodobností také můžeme počítat s tím, že i třetí díl se bude moci chlubit parádním a hvězdným obsazením. Johnson však uvedl, že o možných hercích začne přemýšlet až poté, co bude mít kompletně dokončený scénář, což patrně ještě nějaký ten pátek potrvá. Jednoznačně můžeme počítat s návratem Craiga, bez kterého si další díl snad ani nejde představit.

Zatím ale není známo, kdy přesně se filmu na Netflixu dočkáme, odhadem by to ale mohlo být až někdy v roce 2025.