Je to už nějaký ten pátek, co nám oscarová režisérka Chloé Zhao představila svůj nejnovější film, kterým byla marvelovka Eternals. Ovšem i přestože je to teprve pár týdnů po premiéře, mladá filmařka už chystá svůj další snímek. Tím by měla být novodobá filmová adaptace slavného románu Brama Stokera o Drákulovi, která však bude v mnohých aspektech dost inovativní. Připravovaná adaptace má totiž být sci-fi podívanou, která bude zasazená ve westernovém prostředí. Zhao se tak představí nejen v roli režisérky, ale i hlavní scénáristky a producentky. Na projekt filmařka láká svým nedávným instagramovým příspěvkem, na kterém je Nosferatu, jenž sedí na koni. Na onen příspěvek se můžete podívat níže. 

Je ovšem pravda, že příběh o nejslavnějším upírovi všech dob byl zfilmovaný už mnohokrát, možná je proto načase, aby se příští adaptace vydala o něco jinačí cestou. Ovšem zároveň je nutné, aby zachovala ducha originálu, což rozhodně nebude jednoduchý úkol. Chloé Zhao je však obrovskou fanynkou knihy, přičemž po zpracování jejího příběhu do filmové podoby toužila už léta. V rozhovoru pro Variety mimo jiné řekla následující:

,,Jsem velkou fanynkou knihy. A chtěla jsem zjistit, jakou esenci mohu v Drákulovi najít, abych byla schopná jeho úžasný charakter, který tolik miluji, přetvořit. Komplikované postavy mám ráda. Byla to pro mě velice důležitá kniha. Nesmrtelnost je motiv, který jsem již zkoumala v Eternals, ale je to i něco, čemu chci rozumět a pokusit se to zpochybnit.“

Postava Drákuly se objevila již v celé řadě hororových filmů. Mezi největší klasiky patří snímek Dracula z roku 1931, kde upířího hraběte ztvárnil legendární Bela Lugosi. Drákulu také napříč padesátými, šedesátými a sedmdesátými lety několikrát ztvárnil Christopher Lee, který v Pánovi prstenů ztvárnil čaroděje Sarumana. Zapomenout ale nesmíme ani na verzi z roku 1992, kterou zrežíroval Francis Ford Coppola. V ní se Drákuly ujal Gary Oldman, v jehož podání měl slavný upír charakteristiky nešťastného romantického hrdiny. O projektu Chloé Zhao zatím žádné detailnější informace nejsou, ale těch se v budoucnu jistojistě dočkáme.