Obvyklí podezřelí (1995), Nadaný žák (1998), Valkýra (2008) a v neposlední řadě také foxovské hrané filmy ze série X-Men. To všechno jsou jedny z nejznámějších kousků talentovaného a kdysi i slavného amerického režiséra Bryana Singera, po kterém se v posledních letech slehla zem. Důvod?

Inu, v roce 2017 začalo natáčení jeho slavného hudebního filmu Bohemian Rhapsody. Ovšem už tehdy nějakou dobu měl Singer pověst tvůrce, se kterým bylo na place peklo pracovat. Během natáčení byl často nepřítomen, choval se nevyzpytatelně a celkově svým přístupem celou produkci spíše brzdil. Nakonec se rozhodlo zasáhnout studio 20th Century Fox, které Singera z filmu vykoplo. Sám režisér posléze ale prohlásil, že mu studio odmítlo dát dostatek času, aby se vypořádal s naléhavými zdravotními záležitostmi . Snímek pak následně dokončil herec a režisér Dexter Fletcher.

To nejhorší ale Singera teprve čekalo. Jak všichni víme, v roce 2017 bylo na vzestupu hnutí #MeToo, které se dotklo i slavného režiséra. Singer byl následně nařčen ze sexuálního obtěžování mužských hereckých kolegů, k němuž údajně docházelo už v době jeho prvních snímků z 90. let. A rázem se mu začala kariéra v Hollywoodu hroutit jako domeček z karet. Byl například upsán k novému filmu o Rudé Sonje, ale v rámci této kauzy byl následně z projektu vyškrtnut. Celkově se tak v posledních letech zdálo, že Singer s filmovým světem skončil kompletně. 

Ovšem to bylo skutečně jen zdání! Zdá se totiž, slavný režisér X-Menů se už připravuje na velkolepý comeback, v rámci kterého hodlá také očistit své jméno. Ze svých vlastních financí chystá natočit dokumentární film, jenž se zaměří na jeho strasti a útrapy z výše zmíněného nařčení ze sexuálního obtěžování, které nebylo nikdy pořádně dokázáno. Sám Singer by měl v dokumentu každopádně mluvit o celé kauze, přičemž by měla přijít řeč i na jeho pokus o vzkříšení kariéry. Každopádně uvidíme, jak to celé dopadne. Zda ho následně vezme Hollywood na milost, je otázkou, ale příliš nadějně to upřímně nevidíme.

Obvinění proti Singerovi sahají až do roku 1997, kdy se natáčel Nadaný žák. Tehdy byl režisér nařčen z toho, že chtěl po nezletilých, aby natočili nahou scénu ve sprše. V roce 2014 pak režiséra obvinil neznámý muž, podle kterého ho režisér kdysi sexuálně napadl během oslavy na Havaji, ovšem zda to bylo ve stejném baru, v němž řádil i náš Ezra Miller, se neví. Zmíněný dokumentární film každopádně není jediným projektem, který režisér chystá. 

Podle všeho chce Singer také natočit tři nízkorozpočtové hrané snímky, které by se odehrávaly v Izraeli a okolí. Právě zde totiž režisér už nějakou dobu přebývá. Filmy by se měly odehrávat v 70. letech, přičemž každý z nich má mít skromný rozpočet kolem 10 milionů dolarů. Na snímky by měl dohlížet producent Jason Taylor, jenž se Singerem pracoval na mutantím dobrodružství X-Men: Apokalypsa (2016).

Každopádně uvidíme, zda se režisérovi jeho chystaný comeback povede. Zatím ovšem není známo, kdy se tří celovečeráků a chystaného dokumentu dočkáme.