S MCU Thorem je úzce spojován režisér Taika Waititi, který se postaral o poslední dva díly s podtituly Ragnarok (2017) a Láska jako hrom (2022). Ovšem zatímco Ragnarok byl vychvalován jak kritiky, tak i diváky, čtvrtý film Láska jako hrom na tom byl už o něco hůř. A to i z hlediska tržeb, které také nebyly kdovíjak působivé, alespoň tedy na MCU titul s populární postavou (789,9 milionů celkově z rozpočtu 250 mega).

Thor 5 momentálně ve výrobě není, ale to se samozřejmě může jednoho dne změnit. Pokud by na snímek přece jenom mělo dojít, Waititi už pro něj má určité plány. Ovšem ty by se mohly uskutečnit pouze za předpokladu, že se režisérských otěží znovu chopí. 

Waititi nedávno promluvil o tom, co by fanoušci mohli od Thora 5 očekávat, kdyby se ho měl opět ujmout on. V první řadě musí pro titulního boha hromu (Chris Hemsworth) vymyslet příběhovou linku, jež bude v souladu s evolucí jeho postavy, ta by ovšem měla být opřena jak o humor, tak i o další překážky a výzvy, které bude muset Thor zdolat.

Především by ale bylo nutné přijít se záporákem, který by byl pro titulního hrdinu skutečnou výzvou. Waititi v rámci toho uvedl, že by nemohli představit padoucha, který by byl slabší než Hela (Cate Blanchett), extrémně mocná bohyně smrti, která se stala hlavní záporačkou v Ragnaroku. A vzhledem k tomu, že Hela patří mezi nejsilnější a nejcharismatičtější padouchy, jaké MCU kdy představilo, tak by to pro filmaře mohlo být značnou výzvou. Režisérovi by se také líbilo, kdyby musel Thor stanout proti různým hrozivým bestiím, netvorům a mimozemšťanům, jejichž přítomnost by ctila jeho komiksové a mytologické kořeny. 

Jak již bylo řečeno, Thor 5 je momentálně v nedohlednu. Sám Chris Hemsworth navíc prohlásil, že i přestože roli miluje, nerad by se s ní zasekl v nějakém předvídatelném cyklu, kdy diváci z omrzení už jenom protáčí oči v sloup pokaždé, když ho vidí na plátně. Ocenil by proto experimentování jak se samotným stylem, tak i s žánrem. Holt se necháme překvapit, co pro našeho superhrdinu chystají bohové Marvelu.

Taika Waititi nám každopádně na začátku příštího roku nadělí svůj nový film, kterým bude sportovní komedie Jeden gól s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli. Snímek v našich kinech vyjde 4. 1. 2024.