Na filmové sérii o kouzelníkovi s jizvou na čele pracovalo vícero režisérů. Každý z nich s sebou do značky přinesl svůj vlastní specifický styl, kterým se jejich filmy charakterizovaly. Co se týče prvních dvou snímků, tak ty jsou mnohými fanoušky pokládány za nejpohádkovější díly, přičemž je k sobě pojí jméno Chris Columbus. Ten se totiž ujal režie jak Kamene mudrců, tak i Tajemné komnaty. Nyní se ale zdá, že kdyby měl tu možnost, tak by ze série klidně natočil další film. Jediný knižní díl, který doposud nebyl zfilmován, je Harry Potter a Prokleté dítě. Původně se jedná o divadelní hru od Jacka Thorna, kterému pomáhala sama autorka celé kouzelnické série J. K. Rowling, jež byla následně převedena do knižní podoby. A to ve formě pracovního scénáře. 

Příběh se primárně zaměřoval na děti hlavních hrdinů, jmenovitě na Albuse Severuse Pottera, jehož nejlepším kamarádem se stane Scorpius Malfoy, syn Harryho tehdejšího rivala Draca Malfoye. Děj se následně točil kolem používání obraceče času, rodičovského pouta mezi Harrym a Albusem Severusem, plus i potomka samotného Lorda Voldemorta, který se snaží zosnovat návrat svého otce. Kniha však mnohými fanoušky nebyla příliš dobře přijímaná, přičemž mnozí ji ani nepovažují za canon díl celé série. I tak ale Chris Columbus projevil zájem příběh zadaptovat do filmové podoby. V rozhovoru pro Variety řekl následující:

,,Moc rád bych natočil Prokleté dítě. Je to skvělá hra, přičemž děti jsou ve správném věku, aby mohly ty role ztvárnit. Je to takové moje malé přání.“

Už před nějakou dobou jsme vás informovali o tom, že Warner Bros. začínají pomalu připravovat další neznámý film, který by se odehrával v kouzelnickém světě, ovšem nejedná se o žádný díl Fantastických zvířat. Že by si studio začalo pomalu vyšlapávat cestičku právě pro Prokleté dítě? To je zatím ve hvězdách, ale jelikož je celý magický svět J. K. Rowlingové stále tak super populární, studio ho se vší pravděpodobností nebude chtít pustit k vodě. A kdo ví, třeba se režisér prvních dvou dílů původní filmové série skutečně vrátí. To vše ukáže čas.