Není už žádným tajemstvím, že nadcházející Batman bude samostatnou kapitolou o nejslavnějším netopýřím hrdinovi, která nebude součástí rozsáhlého filmového DC univerza, do něhož patří snímky jako Muž z oceli, Liga spravedlnosti, Aquaman, Wonder Woman a mnohé další. Bude se tak jednat o zcela novodobý reboot, ve kterém strážce Gothamu tentokrát ztvární Robert Pattinson. Někteří ale možná netuší, že to nebyl původní plán studia Warner Bros., které si snímek vzalo na starost. Zcela původně měl být Batman zasazený v DCEU světě, přičemž se mělo jednat o přímé pokračování snímku Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Bruce Wayna měl tudíž opět ztvárnit Ben Affleck, který se taktéž měl chopit otěží režie. Původní plán byl takový, že Batman by v onom snímku změřil síly s padouchem Deathstrokem, kterého jsme již mohli vidět v potitulkové scéně Ligy spravedlnosti, kde ho ztvárnil Joe Manganiello. Stejně tak se měla objevit i Batgirl, ovšem není známo, kdo ji měl původně hrát. 

Jak už ale víme, v jistý moment se Affleck rozhodl od celého projektu odkráčet, přičemž na režisérské křeslo následně usedl Matt Reeves. Ten však měl o celém projektu zcela jinou představu. Reeves chtěl z velké části zkoumat emoční hloubku Batmanova charakteru, ovšem k tomu potřeboval, aby snímek nebyl napojený na rozsáhlé filmové univerzum, ze kterého pocházejí další DC adaptace. Režisér proto konstantně jednal jak s Affleckem, tak i se studiem Warner Bros., aby mu dali kompletní kreativní svobodu. Warner Bros. se na to sice zpočátku příliš netvářili, protože snímky, které byly zasazené v DCEU, jim přirozeně vydělávaly slušné peníze, ale nakonec na Reevesův požadavek kývli. Postupem času ale studio začalo mít sebevědomí, že film bude komerčním úspěchem. A to i přestože nebude součástí DCEU. V rámci toho už připravuje dva televizní seriály, které budou z filmu vycházet. První se zaměří na policejní oddělní v Gothamu, druhý zas na původ slavného Batmanova protivníka Tučňáka, kterého ztvární Colin Farrell.

Natáčení Batmana skončilo už letos na jaře, čímž si tvůrci získali dostatek času na to, aby v postprodukci mohli film pořádně vyšperkovat. Kromě výše zmíněných se v něm dočkáme následujících herců: Zoë Kravitz jako Selina Kyle/Catwoman, Paul Dano jako The Riddler, Andy Serkis jako sluha Alfred Pennyworth, Jeffrey Wright jako komisař Gordon a John Turturro jako Carmine Falcone. Příběh se bude odehrávat dva roky poté, co se Bruce Wayne stal Batmanem. A i přestože si netopýří hrdina získal přízeň některých obyvatel Gothamu, stále je v boji se zločinem poměrným nováčkem. Premiéry se dočkáme 4. 3. 2022.