Společnost Warner Bros. Discovery udělala ve filmovém univerzu DC menší čistku, v rámci které byly zrušeny projekty jako Batgirl a animovaný seriál Batman: Caped Crusader. Režisér Matt Reeves se ale o osud pokračování svého Batmana s Robertem Pattinsonem v hlavní roli bát nemusí, protože na konci léta se společností podepsal víceletou smlouvu o spolupráci. A i když Batman 2 ještě nedostal oficiálně zelenou, dříve či později bychom se ho určitě měli dočkat.

Nedávno ale The Hollywood Reporter informoval o tom, že Reeves bude chtít své batmanovské univerzum také rozšířit o řadu nejrůznějších spin-offů, které by se zaměřily na známé padouchy netopýřího strážce Gothamu. Momentálně tak Reeves jedná s nejrůznějšími režiséry a scenáristy, kterým svou vizi chce představit. 

A o jaké padouchy se přesně jedná? Inu, zatím víme o třech. Scarecrow, Clayface a Professor Pyg, což jsou všechno klasičtí záporáci z původních komiksů. Je také možné, že jeden z těchto padouchů bude už představen v chystaném pokračování Batmana, ale to se necháme překvapit. Scarecrowa (pravým jménem Jonathana Cranea) jsme už v hrané podobě mohli vidět například v Nolanově trilogii, kde šíleného strašáka ztvárnil Cillian Murphy. Očekává se, že kdyby se znovu objevil v Reevesově Batmanovi, dočkali bychom se opět nějaké uzemněné verze.

Warner Bros. Discovery každopádně nechce Reevese nijak omezovat, přičemž mu nechává v tvorbě celého univerza volnou ruku. Pokud ale jedná s dalšími režiséry a scenáristy, je možné, že spin-offy nechá natočit jiné filmaře, přičemž on bude zastávat pouze roli producenta. Ale to ještě uvidíme.

Ve výrobě jsou také dva seriálové spin-off projekty. Jeden se zaměří na padoucha Penguina, kterého opět ztvární Colin Farrell, a druhý na trestance z věznice a psychiatrické léčebny Arkham Asylum. Reeves se také na začátku roku nechal slyšet, že by jednoho dne chtěl přivést k životu uzemněnou a více realistickou podobu známého padoucha Mr. Freeze.

Pokud jste si tudíž ono nově vzniklé DC univerzum zamilovali, můžete jásat, evidentně s ním má režisér opravdu velké plány.

Co se týče seriálu o Penguinovi, tak bychom se ho na HBO Max měli dočkat někdy v průběhu příštího roku.