Mezi nejznámější a nejhrozivější padouchy gothamského netopýřího ochránce patří i bezesporu doktor Victor Fries, který je taktéž známý pod přezdívkou Mr. Freeze. A jak už může být z názvu patrné, tento inteligentní záporák, který si za jakékoliv situace snaží zachovat (*nasazení slunečních brýlí*) „chladnou hlavu“, používá při svých zločinech především síly ledu a zimy. Na rozdíl od mnohých dalších padouchů mu však tak úplně nejde o bohatství a moc. Nejdůležitější osobou v jeho životě je totiž jeho manželka Nora Fries, kterou nechal zmrazit, aby ji ochránil před její nemocí. Zcela první hrané verze známého padoucha jsme se dočkali už v roce 1966 v televizním seriálu Batman, kde ho ztvárnil Eli Wallach. 

Ale asi nejznámější hraný Mr. Freeze se objevil ve filmu Batman a Robin, kde mrazivého padoucha ztvárnil Arnold Schwarzenegger. Ovšem ten sklidil ze strany fanoušků spíše posměch, čehož se dočkal i samotný film. Obecně největší výtka, která směřuje k Batmanův od Joela Schumachera, spočívá ve faktu, že jeho verze filmů o gothamském hrdinovi jsou až příliš trhlé, ujeté a poměrně infantilní. Něco takového ale rozhodně nemusíme čekat od nadcházejícího BatmanaRobertem Pattinsonem, který zrežíroval Matt Reeves. Právě ten totiž na nedávné konferenci prohlásil, že pokud by mohl natočit další díly, rád by do nich zahrnul i Mr. Freeze, ovšem v trochu více uzemněné a realističtější podobě.

,,Osobně mě láká tvořit více uzemněné verze u všeho. Takže pro mě by to byla docela zajímavá výzva pokusit se přijít na to, jak třeba pojmout onen úžasný příběh Mr. Freeze. Myslím, že lze vytvořit realističtější verzi, která může být opravdu silná a skvělá.“

Hraná verze Freeze se taktéž objevila ve druhé sérii seriálu Gotham, kde známého padoucha ztvárňuje Nathan Darrow. Zda se ale nová verze objeví i v případném druhém díle nadcházejícího Batmana, je stále ve hvězdách.

Ocenili byste dalšího hraného Mr. Freeze?