Muhammad Ali, Malcolm X, Jim Brown a Sam Cooke v jednom hotelovém pokoji – ne, nejedná o žádný vtip, nýbrž o režijní debut americké herečky Reginy King s názvem One Night in Miami. Ambiciózního drama z originální produkce Amazon Studios se nedávno představilo v oficiálním traileru.

Jak už napovídá název samotného snímku, děj se odehrává v průběhu několika hodin za dveřmi hotelového pokoje. Na základě hry Kempa Powerse, která se otiskla do scénáře, film vypráví beletrizovaný příběh o tom, co se stalo v noci, kterou Malcolm X, Cassius Clay (později známý jako Muhammad Ali), Jim Brown a Sam Cooke strávili společně v Miami v únoru roku 1964, aby oslavili Clayovo vítězství nad Sonnym Listonem na světovém šampionátu v těžké váze.

Přečtěte si také: Soudní drama The Mauritanian v únoru pronikne do podsvětí amerického právního systému

Jedná se tedy o fiktivní popis skutečné noci, jež mimo jiné zahrnuje také klíčové okamžiky pro každého ze čtyř velikánů s ohledem na boj za občanská práva Afroameričanů. Snímek tak představuje každou z hlavních postav zvlášť a pevně ji ukotvuje do kontextu šedesátých let jako prototyp úspěšného Afroameričana ve světě „Bělochů.“ To vše s ambicemi klasického hollywoodského stylu a za hudebního doprovodu jazzové hudby, která dokonale dokresluje soudobou atmosféru Spojených států.

Dramatický snímek One Night in Miami, který už teď figuruje v mnoha oscarových predikcích na souboj o nejlepší snímek roku, se objeví na kartě Amazon Prime Video přesně 15. ledna 2021. Divákům se v hlavních rolích předvedou Kingsley Ben-Adir, Eli Goree, Leslie Odom Jr. a Aldis Hodge.