Netflixovská akce Geeked Week 2023 byla zakončena online prezentací, která zcela patřila nadcházející sci-fi Rebel Moon od Zacka Snydera, respektive její první části s podtitulem Zrozená z ohně. A samozřejmě jsme se v rámci toho dočkali dalšího oficiálního traileru, který slibuje, že ať už Snyderova novinka dopadne jakkoliv, jednoznačně půjde o velkolepou podívanou. Podívat se na něj můžete výše.

Opět se hodí připomenout, že celý námět vychází ze Snyderova nerealizovaného Star Wars projektu, který mu představitelé z Lucasfilm zamítli, proto se ho rozhodl zasadit do svého vlastního univerza. I nejnovější upoutávka potvrzuje, že snímek bude vyloženě přeplněný speciálními efekty, v rámci čehož se nabízí otázka, zda to nakonec filmu spíše neuškodí. Obsazení je ale hodně fajn, stejně tak i některé záběry vypadají skvěle, tak snad to nakonec dobře dopadne. 

Hlavní hrdinkou se stává Kora (Sofia Boutella), kdysi věrná přívrženkyně zlého galaktického impéria jménem Motherworld, která však chce očistit své jméno. Rozhodne se proto žít mezi farmáři na mírumilovné měsíční kolonii Vedlt. Klidný život ale netrvá věčně. Zlovolný zrak impéria se brzy začne upínat i na křehkou kolonii, která proti silám nemilosrdného regenta Balisaria (Fra Free) nemá žádnou šanci.

Kora a její přátelé z měsíce se proto musí vydat na další planety, aby našli ty nejlepší spojence. Mezi ně bude patřit například pilot Kai (Charlie Hunnam), farmář Gunnar (Michiel Huisman), generál Titus (Djimon Hounsou), kovář Tarak (Staz Nair), šermířka Nemesis (Doona Bae), sourozenci Darien a Devra Bloodaxe (Ray Fisher a Cleopatra Coleman) a Milius (E. Duffy).

Pokud budou mít obě dvě chystané části úspěch, Snyder by celé své univerzum v budoucnu dál rozšiřoval. Postaral se jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad (300: Bitva u Thermopyl) a Shay Hatten (John Wick: Kapitola 4).

První část bude na Netflixu premiérovat 22. 12. 2023. Druhá část s podtitulem The Scargiver zas 19. 4. 2024.