Sympatickou Rebeccu Ferguson můžeme znát nejenom jako schopnou agentku Ilsu Faust z franšízy Mission: Impossbile, ale i jako Lady Jessicu Atreides z filmové adaptace Duny od Denise Villeneuve, jejíž pokračování minulý týden vtrhlo do kin. A vypadá to, že slavná švédská herečka ještě u sci-fi žánru zůstane.

Server Deadline hlásí, že Ferguson se objeví ve velkolepém science fiction titulu jménem Mercy (Milost), ve kterém si zahraje po boku Chrise Pratta (Strážci Galaxie). Na výrobu filmu bude dohlížet studio Amazon MGM Studios, které se po dodaném scénáři rozhodlo, že z filmu udělá exkluzivitu pro kina. O režii se postará rusko-kazašský režisér Timur Bekmambetov, který stojí za slavnými snímky jako Wanted (2008) a Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012).

Jak už nějaký čas víme, příběh nás zavede do blízké budoucnosti, ve které četnost udělování trestu smrti prudce narostla. Hlavním hrdinou se stává detektiv (Pratt), který byl obviněn z násilné vraždy. Pokud rychle nenajde způsob, jak očistit své jméno a prokázat svou nevinu, tak na něj čeká jistá smrt.

Podle Bekmambetova by se měl děj mimo jiné zaměřit i na to, jak vlastně umělá inteligence ovlivní naši budoucnost. Zatím ale není známo, koho přesně si zahraje výše zmíněná herečka. První klapka by každopádně měla padnout během jara. 

Scénář si vzal na starost Marco van Belle, který stojí za fantasy Arthur & Merlin (2015). Jelikož má hlavní část produkce začít už brzy, v následujících týdnech bychom se mohli dočkat dalších zpráv o obsazení.

Snímek zatím nemá oficiální datum premiéry, odhadem by to ale mohlo být někdy během příštího roku.