Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu je seriál, který odstartoval v roce 2016. Veze se na klasické vlně isekaiů jenž se v posledních letech velmi rozšířil. To je podžánr, při němž se hlavní hrdina přenese do jiného světa. Ať už se jedná o vesmír videoher nebo klasický fikční svět. V tomto konkrétním příběhu se student Subaru přenese do magického fantasy světa. Jelikož neví, jak se v takové situaci chovat, je brutálně zabit. Tím však jeho příběh nekončí. Vrátí se v čase a má příležitost vše napravit.

Přečtěte si také: Trailer Attack on Titan láká na poslední útok

Druhá série byla původně plánována na duben tohoto roku, ale byla odsunuta kvůli pandemii COVID-19. Podle oficiálního Twitterového účtu bychom se měli první polovinny druhé série dočkat 8. července/júla.

V oficiální synopsi se píše (spoilery k první sérii):

"Po tom co Subaru nesčetněkrát zemřel, ukončil hrozbu Bílé velryby a porazil arcibiskupa Petelgeuse Romaneeconta. Ale jen krátce po té, co překonal tragické shledání se svou milovanou Emilií, se dozví, že Rem byla vymazána z tohoto světa, poté co se stala obětí Bílé Velryby a její "Mlhy eliminace" uprostřed Subarovi smyčky smrti. Když je teď Bílá velryba pryč, jsou Subaru a Emilia nuceni konfrontovat realitu, o které se jim nikdy ani nesnilo."