O Super Bowl, finále amerického fotbalu, by se měli zajímat i filmoví nadšenci, protože právě na něm často premiérují trailery a spoty na různé očekávané tituly. Letošek nebyl žádnou výjimkou. A jedno z největších lákadel byl vůbec první trailer na dlouho očekávaný třetí díl Deadpoola, který nakonec ponese název Deadpool & Wolverine. Podívat se na něj můžete výše.

Nejedná se navíc o žádnou kratičkou upoutávku, Marvel nám nadělil skoro dvou a půl minutovou nadílku. V té se na scénu vrací starý dobrý vtipkující a čtvrtou stěnu bourající Wade Wilson alias Deadpool (Ryan Reynolds), jehož zřejmě navštíví členové organizace Time Variance Authority z Lokiho (2021). Ti pro něho mají speciální úkol, který dokáže splnit jen on. 

Jaký? Patrně udělat jednu velkou tečku za marvelovským světem od společnosti 20th Century Fox, jehož zborcené logo lze vidět v druhé polovině traileru. Ten také nabídne slušně vyhlížející akci, ovšem tu nejočekávanější věc, kterou je samozřejmě návrat Wolverina (Hugh Jackman), si nechává až na úplný konec. Je škoda, že upoutávka nedala slavnému členovi X-Menů více prostoru, ale to bezpochyby napraví až nějaký ten další trailer.

Když už je o X-Menech řeč, tak jelikož Deadpool zabředne do alternativních realit, můžeme se těšit na další staré známé komiksové tváře z Foxovy éry. Kromě dalších X-Menů, mezi ně mají patřit Daredevil (Ben Affleck) Elektra (Jennifer Garner), členové Fantastické čtyřky a mnozí další. 

Ze starých známých se nám vrátí Morena Baccarin jako Deadpoolova láska Vanessa, Karan Soni jako taxikář Dopinder, Stefan Kapičić jako mutant Colossus, Leslie Uggams jako Slepá Al, Rob Delaney jako Peter, Brianna Hildebrand jako Negasonic Teenage Warhead a Shioli Kutsuna jako Yukio.

O režii se tentokrát postaral Shawn Levy, který už s Reynoldsem pracoval na titulech jako Free Guy (2021) a Projekt Adam (2022). Scénář k Deadpoolovi 3 zpracovali Rhett Reese, Paul Wernick, Wendy Molyneux a Lizzie Molyneux-Logelin.

Oficiální premiéra v českých kinech je stanovená na 25. 7. 2024.