Netflix na své každoroční akci Geeked Week odhalil první obrázky z připravovaného sci-fi hororu Exception. Nový anime horor vychází z příběhu, který napsal spisovatel a scenárista Otsuichi. Ten se proslavil především díky scénáři pro Ultraman Geed či surrealistické mangy The Chronicles of Clueless Age.

První ukázky jsou ale především oslavou práce Yoshitaki Amana. Tento japonský umělec se ve světě proslavil především díky práci na videoherní sérii Final Fantasy. V komiksových sférách se jeho jméno zase objevuje po boku Neila Gaimana a jeho fantastické série Sandman, která mimochodem bude mít brzy live action premiéru na Netflixu.

Yoshitaka Amano nám ve svých obrazech ukazuje jak nekonečnost vesmíru, tak kreativní ploutvovitá vesmírná plavidla. Jeho umění vidíme i na nádherné stylizaci postav a obličejů. Exception byl oznámen již loni, ale až letos jsme se dočkali alespoň náhledu na grafické zpracování.

Nová hororová anime série se odehrává ve vzdálené budoucnosti, kdy lidi byli nuceni opustit planetu Zemi a hledat domov v jiných galaxiích. Příběh pak sleduje skupinu průzkumníků, kteří jsou vysláni na neznámou planetu, aby zahájili proces teraformace. Členové skupiny jsou rekonstruováni pomocí 3D tiskárny, která je schopna replikovat biologickou hmotu. Jenže brzy se začnou věci v týmu kazit.

Produkční činnost na seriálu zastává legendární studio Tatsunoko Productions, které stojí za anime projekty Casshan a Super Dimension Fortress Macross. Na animaci pracují členové studia Bakken Record, kteří v mezidobí připravují pro Netflix další sci-fi anime Make My Day.