Čeští autoři Petr Macek a Petr Kopl by se dali považovat za průkopníky moderních superhrdinských komiksů v Česku. V roce 2015 společně s vydavatelstvím Czech News Center vypustili do prodeje úplně první sešit pravidelně vycházející superhrdinské komiksové série, jež se celá odehrává v českém prostředí. To však není jediný úspěch. Tato komiksová série s názvem Dechberoucí Zázrak dokázala více než dva roky konkurovat zavedeným hrdinům exportovaným ze západu. Ale čím je Dechberoucí Zázrak tak jedinečný?

Jak asi tušíte, název komiksové série má asi něco společného s pseudonymem hlavního hrdiny. Vše začalo v Národním muzeu, kde došlo k nečekané nehodě. Při pokusu odčerpat pomocí moderní technologie tajemnou energii z prastarého golema došlo k explozi. K tomuto incidentu se připletl i student David Daneš, jenž byl kvůli výbuchu vystaven neznámému záření. To mu však dodalo nečekané schopnosti. „Jaké přesně a na jakém principu fungují, teprve poznává. Protože se ale postavil na stranu práva a pořádku, pro veřejnost je teď superhrdina: ZÁZRAK!“

Od roku 2015 vyšlo celkem 25 sešitů, ve kterých se objevovaly i známé postavy z knih nebo legend. Mohli jsme narazit například na Krysaře, Bílou paní, Péráka nebo doktora Fausta, což rozhodně musíme ocenit.

Přečtěte si také: Nový Pérák pokračuje v svojich dobrodružstvách, zatiaľ iba v ABCčku

Důležitou novinkou v tomto článku však není samotné sešitová série, ale brzké vydání prvního uceleného svazku s názvem Dechberoucí Zázrak: Kompletní první sezóna. Ten bude obsahovat prvních 13 sešitů rozdělených na 352 stran v měkkých deskách. Vydavatelem bude opět Czech News Center.

Jestli máte rádi superhrdiny, ale už vás nudí stále recyklované příběhy z Marvel či DC univerza, tak vám komiksovou sérii Dechberoucí Zázrak určitě doporučíme. Svazek první sezóny by měl být k dispozici od 22. října/októbra tohoto roku a bude stát okolo 400 korun. Autoři ale připomínají, že datum nemusí být přesné, takže si možná ještě pár dní počkáme.