Na českém komiksovém trhu se brzy objeví nová, českými čtenáři doposud nepolíbená série s názvem Proti přírodě. Jedná se o eroticky laděný dystopický komiks s kresbou podobající se japonské manze, ve kterém vystupují antropomorfní zvířata.

Přečtěte si také: Francouzský kyberpunkový komiks Alt-Life vyšel konečně v Česku

Ve světě, kde se série Proti přírodě odehrává, zákon povoluje spojení pouze mezi jedinci stejné rasy. Ti, kdož zákon poruší, jsou potrestáni a uvězněni. Jejich obvinění je jednoduché, prostě jednali proti přírodě. Hlavní hrdinkou je prasečí dívka Leslie. Jedná se o naprosto obyčejnou postavu, která má své záliby a živí se prací, kterou nesnáší. „Táhne jí na pětadvacet a bydlí se svou nejlepší kamarádkou Trish. Sní o jiném životě.“ Její sny jsou však velmi nebezpečné, protože v nich vystupuje svůdný vlk. „Leslie se kvůli svému snu začíná zaplétat do tajemného spiknutí. Tady už nepůjde jen o lásku. Půjde o život.“

Série Proti přírodě vznikla v roce 2018. V současné době se jedná o již uzavřený příběh obsahující dvanáct navazujících sešitů, které byly později rozděleny na tři celistvé svazky. Za scénářem i kresbou stojí italská komiksová tvůrkyně Mirka Andolfo. Ta má na svém kontě mnoho úspěšných komiksů z oblíbených sérií jako Ms. Marvel, Harley Quinn, Green Arrow, Buffy, Sword of Sorrow a další.

Jak jsme již zmiňovali v úvodu, série Proti přírodě bude vycházet i u nás ve formě svazků. Vydání bude mít na starosti nakladatelství CREW. Série bude vycházet v brožovaných deskách s překladem od Denisy Streublové. Každý svazek by měl být navíc k dispozici ve dvou variantách obálky.

První svazek s podtitulem Probuzení by se měl v prodeji objevit již 11. května/máje 2021. V současné době mají případní zájemci možnost předobjednávky na eshopu nakladatelství CREW.