Na konci minulého roku jsme vás v samostatném článku informovali o připravovaném českém překladu kyberpunkového francouzského komiksu Alt-Life, jenž byl v roce 2018 vytvořen scénáristou Thomasem Cadènem a ilustrátorem Jozephem Falzonem.

Přečtěte si také: Argo pripravuje preklad francúzskeho kyperpunkového komiksu Alt-Life

Příběh titulu se odehrává v budoucnosti. Hlavními postavami jsou Josiane a René. Oba dva patří do takzvané generace 50/50, což znamená, že žijí napůl ve skutečnosti a napůl ve virtuální realitě. Celé lidstvo potřebuje ze skutečného umírajícího světa uniknout. A právě proto se tito dva hrdinové přihlásí jako dobrovolníci na misi, ze které není návratu. „Stanou se průkopníky nového světa – na 100 % virtuálního.“ Čeká na ně svět řízený jejich touhami, kde je možné skoro vše, svět bez bolesti a přirozených potřeb. „Jejich dobrodružství narýsuje budoucnost dalších lidí, kteří se k nim rozhodnout připojit.“

V době psaní minulého článku byl Alt-Life již přeložen do češtiny, což znamenalo, že jsme se českého vydání z dílny nakladatelství Argo mohli dočkat někdy na jaře roku 2020. Kvůli nástupu pandemie nového typu koronaviru a nejistotě v nakladatelství byl titul několikrát odložen.

Odklady však netrvají věčně a tak jsme včera 18. září/septembra konečně dočkali očekávaného vydání komiksu Alt-Life i u nás. Pokud vás tento umělecký sci-fi titul zaujal, můžete si ho objednat například na eshopu knihkupectví Kosmas.