Už příští týden bude na službě Apple TV+ premiérovat nový animovaný seriál jménem Prokletí od studia DreamWorks Animation, které bude krapet strašidelnou podívanou pro celu rodinu. Na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh se bude točit kolem rodinky Vanderhouvenových, která je na první pohled naprosto normální. Její hlavou se stává Alex (Reid Scott), který jednoho dne zmizí. Jeho manželka Sky (Lyric Lewis) a děti Russ (Andre Robinson) a Pandora (Gabrielle Nevaeh) však v jeho pracovně nalezenou tajný vstup do podzemí, o jehož existenci neměl nikdo z nich ani potuchy. V hlubinách podzemí nakonec Alexe najdou, ale má to jeden háček. Zjistí, že je proměněný v kámen. 

Následně vyjde najevo, že jejich předkové kdysi ukradli vzácný artefakt, čímž na rodinu uvrhli hrozivou kletbu. Úkol Alexových milovaných je tudíž jasný. Musí se vydat na velkolepou výpravu, aby všechny artefakty vrátili na původní místa, čímž patrně kletbu konečně sejmou.

Žádná procházka růžovým sadem to ale rozhodně nebude, trailer odhaluje celou řadu nejrůznějších bestií a monster, kterým budou muset hrdinové čelit. Zároveň se také možná dozvědí něco více o jednom ze svých předků, který kdysi artefakty ukradl. 

Hlavními tvůrci seriálu se stali Jim Cooper (Jak vycvičit draky) a Jeff Dixon (V oku hurikánu), kteří zároveň zpracovali scénář.

Dále v něm uslyšíme hlasy herců jako Rhys Darby, James Marsters, Robert Englund, Rhea Perlman, Erika Henningsen, Phylicia Rashad a Adetokumboh M'Cormack.

Na službě Apple TV+ se seriál objeví 27. 10. 2023.