Netflix se před nedávnem pochlubil s trailerem (s poměrně dost parádním songem) na svůj nový animovaný seriál, který ponese název Maya and the Three. Ujal se ho Jorge R. Gutiérrez, který je například zodpovědný za film Kniha života z roku 2014. Ten uvedl, že se diváci mají opravdu na o těšit. Celý projekt přirovnal k burritu, které někdo rozkrájel na kousky, co vypadají jako sushi, jež budete chtít sníst všechny najednou. 

Příběh se bude odehrávat v rozlehlém fantasy prostředí, ve kterém se statečná princezna-válečnice Maya chystá oslavit své patnácté narozeniny. A nejen to, zároveň má být také konečně korunována. Má to ale jeden dost nepříjemný háček. Celou slavnost pokazí příchod bohů podsvětí, kteří prohlásí, že Mayin život propadl Bohu války jakožto náhrada za tajemství její rodiny. Aby mohla zachránit svou rodinu, přátele a hlavně sebe, musí se vydat na cestu, aby naplnila prastaré proroctví, které také zahrnuje tři válečníky, jenž jí pomůžou v boji proti silám podsvětí. Takže pokud máte rádi kvalitní družinová RPG jako Baldur´s Gate II, Dragon age nebo Divinity: Original Sin, možná si celý seriál užijete. 

V hlavních rolích se představí jedna Američanka (Zoe Saldana), jedna Argentinka (Stephanie Beatriz) a hlavní herecké duo z filmu Mexická jízda (Diego Luna a Gael García Bernal). Seriál bude mít 9 třicetiminutových epizod, přičemž se ho dočkáme 22. 10. 2021. Podíváte se?